Τηγανιτές μπανάνες με μέλι

20 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Είναι το πιο εύκολο γλυκό, που θα ετοιμάσει και θα τον γλυκάνεις! Μην ξεχνάς, το μέλι αλλά και τα φρούτα ανήκουν επίσης στις αφροδισιακές τροφές!

Συστατικά

  • 100 γρ. αλεύρι
  • ½ κ.γ. του γλυκού αλάτι
  • 6 κ.σ. χλιαρό νερό
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 Ασπράδια
  • 3 Μεγάλες Μπανάνες (όχι πολύ ώριμες)
  • Το χυμό από μισό λεμόνι
  • Λάδι για τηγάνισμα
  • ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ – 1/4 του φλιτζανιού μέλι
  • 2/4 του φλιτζανιού νερό
  • 1/4 του φλιτζανιού ζάχαρη
  • 1 μικρό μπαστουνάκι κανέλα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ανακάτεψε το αλεύρι με το αλάτι σε ένα μπολ. Πρόσθεσε νερό και λάδι και χτύπα τον χυλό με ένα πηρούνι
  • Χτύπα τα ασπράδια σε ένα μπολ να αφρατέψουν και άφησέ τα στην άκρη
  • Καθάρισε τις μπανάνες και κόψε τις σε φέτες. Ράντισέ τες με το χυμό λεμονιού για να μην μαυρίσουν
  • Πρόσθεσε τα ασπράδια στον χυλό και βούτα τα κομμάτια μπανάνας μέσα σε αυτό
  • Σε τηγάνι που καίει βάζε τις μελιτζάνες λίγες, λίγες ώσπου να φουσκώσουν και να ροδίσουν
  • Άφησέ τες σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν
  • Βάλε τα υλικά για το σιρόπι σε ένα μικρό κατσαρολάκι και βράσε για 5′ λεπτά σε χαμηλή φωτιά
  • Ρίξε το σιρώπι πάνω από τις μπανάνες, οι οποίες έχουν κρυώσει

Tip

Μπορείς να τις συνοδεύσεις με παγωτό και καραμελωμένα καρύδια!

Read More

And More