Βασιλόπιτα με άρωμα πορτοκάλι

1 ώρα 15 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
10
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Παραδοσιακή βασιλόπιτα κέικ με πορτοκάλι και καρύδια

Συστατικά

  • 250 gr βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 γιαούρτι
  • 4 αυγά
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 1 ποτήρι χυμός πορτοκάλι
  • 1 φλ. καρύδια ψιλοκομμένα (σκόνη)
  • 4 1/2 φλ. αλεύρι γοχ
  • 1 1/2 κ. γλυκού baking soda
  • 2 φλ. ζάχαρη

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 180 βαθμούς και τοποθέτησε τη σχάρα στη μεσαία θέση.
  • Στο μίξερ χτύπησε το μαλακωμένο βούτυρο με τη ζάχαρη για πέντε λεπτά μέχρι να αφρατέψουν.
  • Πρόσθεσε στο μείγμα ένα-ένα τα αυγά όσο συνεχίζεις να ανακατεύεις τα υλικά στο μίξερ.
  • Πρόσθεσε και το γιαούρτι και μόλις ενσωματωθεί στο μείγμα, πρόσθεσε σιγά-σιγά το αλεύρι ανακατεμένο με το baking soda.
  • Ρίξε στο μίξερ και το ξύσμα και το χυμό πορτοκαλιού και μόλις η ζύμη γίνει λεία και αφράτη σταμάτα να τη χτυπάς.
  • Τέλος ρίξε και το καρύδι στη ζύμη και φυσικά το τυχερό φλουρί και ανακάτεψε καλά.
  • Μετάφερέ τη σε μια φόρμα με διάμετρο 20 cm και ψήσε στο φούρνο για περίπου 50 λεπτά.
  • Άφησέ τη να κρυώσει για 10 λεπτά και έπειτα ξεφόρμαρε με προσοχή.
  • Μόλις κρυώσει, πασπάλισε με μπόλικη ζάχαρη άχνη.

Read More

And More