Χριστουγεννιάτικα gingerbreads

2 ώρες
Χρόνος εκτέλεσης
1
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Τα πιο γλυκά και cute ζαχαρωτά των Χριστουγέννων.

Θερμίδες: 162/ μερίδα

Συστατικά

  • 6φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1κ. σούπας baking powder
  • 1κ. σούπας ginger σε σκόνη
  • 1κ. γλυκού μοσχοκάρυδο
  • 1κ. γλυκού γαρύφαλλο σε σκόνη
  • 1κ. γλυκού κανέλα σε σκόνη
  • 1φλ. μαργαρίνη ελαφρά λιωμένη
  • 1φλ. μελάσα
  • 1φλ. μαύρη ζάχαρη
  • 1/2φλ. νερό
  • 1 αυγό
  • 1 βανίλια
  • Για το γλάσο:
  • 1φλ. ζάχαρη άχνη
  • 1/4φλ. γάλα
  • 10 σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής (διάφορα χρώματα)

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βάλε το αλεύρι με το baking powder, το ginger, το μοσχοκάρυδο, το γαρύφαλο και την κανέλα σε ένα μπολ.
  • Σε ένα άλλο μπολ χτύπησε τη μαργαρίνη, τη μελάσα, τη μαύρη ζάχαρη, το νερό, το αυγό και τη βανίλια να αφρατέψουν.
  • Σιγά, σιγά πρόσθεσε τα στεγνά υλικά – αλεύρι κτλ – και συνέχισε το χτύπημα μέχρι να απορροφηθούν πλήρως.
  • Μοίρασε τη ζύμη σε 3 μέρη και πίεσε σε μικρά μπαλάκια.
  • Τύλιξε με ζελατίνη και άφησε στην άκρη για 3 ώρες.
  • Προθέρμανε το φούρνο στους 175 βαθμούς.
  • Σε ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια άνοιξε με τον πλάστη τη ζύμη σε λεπτά φύλλα (2-3 εκατοστά).
  • Κόψε σε σχεδιάκια ανάλογα με το κουπάτ και άπλωσε τα μπισκοτάκια σου σε λαμαρίνα με λαδόκολλα.
  • Ψήσε για 10-12 λεπτά.
  • Τα μπισκοτάκια σου είναι έτοιμα όταν φύγει η υγρασία από το κέντρο του μπισκότου.
  • Αφαίρεσε από την λαδόκολλα και άφησε να κρυώσουν σε μια σχαρούλα.
  • Ετοίμασε το γλάσο όσο κρυώνουν τα μπισκοτάκια σου.
  • Ανακάτεψε τη ζάχαρη με το γάλα τόσο, όσο να πάρεις μια παχιά κρέμα.
  • Μοίρασε σε διάφορα μπολάκια, ανάλογα με τα χρώματα ζαχαροπλαστικής που έχεις.
  • Πάρε τα χρωματιστά γλάσο και στόλισε τα μπισκότα όπως επιθυμείς.

Το TLIFE έχει γενέθλια και αυτός ο Μάιος είναι γεμάτος εκπλήξεις! Γίνε μέρος της γιορτής με ένα κλικ εδώ.

Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.

Skoda Elroq

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164