Λαχταριστά και christmassy ντόνατ με μήλο και αρωματική κανέλα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 3 φλ. μηλίτης
 - 1 φλ. ζάχαρη
 - 4 1/2 κ. γλυκού κανέλα
 - 3 1/2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
 - 2/3 φλ. μαύρη ζάχαρη
 - 2 κ. γλυκού baking powder
 - 1 κ. γλυκού αλάτι
 - 1/2 κ. γλυκού baking soda
 - 1/2 κ. γλυκού μοσχοκάρυδο
 - 6 κ. σούπας βούτυρο λιωμένο
 - 2 μεγάλα αυγά ελαφρώς χτυπημένα
 - 2 φλ. ηλιέλαιο
 
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε ένα μεγάλο κατσαρολάκι ζέστανε τον μηλίτη σε μέτρια φωτιά για περίπου 20 λεπτά και άφησέ τον στο ψυγείο για μισή ώρα.
 - Σε ένα μικρό μπολ ανακάτεψε την ζάχαρη με μία κουταλιά κανέλα και άφησέ το στην άκρη.
 - Σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψε το αλεύρι με την μαύρη ζάχαρη, το baking powder, το αλάτι, την baking soda, το μοσχοκάρυδο και την υπόλοιπη κανέλα.
 - Σε ένα μπολ ανακάτεψε το λιωμένο βούτυρο με τα αυγά και τον κρύο μηλίτη.
 - Ρίξε το μείγμα των υγρών υλικών σε εκείνο των στερεών και ανακάτεψε καλά με μια σπάτουλα.
 - Κάλυψε την ζύμη με μεμβράνη και άφησέ την στο ψυγείο για μία ώρα.
 - Βγάλε την ζύμη από το ψυγείο, κόψ’ την στην μέση και αλεύρωσε ελαφρώς μια καθαρή επιφάνεια.
 - Πλάσε τα δύο κομμάτια ζύμης σε δύο φύλλα με πάχος περίπου ενάμισι εκατοστό.
 - Χρησιμοποιώντας ένα ποτήρι του νερού, κόψε την ζύμη σε στρογγυλά κομμάτια.
 - Έπειτα, με ένα σφηνοπότηρο κόψε το σε κάθε κομμάτι, δημιουργώντας εσωτερικές τρύπες.
 - Όση ζύμη περισσεύει, ξαναπλάσε την και επανάλαβε την διαδικασία.
 - Ζέστανε το ηλιέλαιο σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και δουλεύοντας σε δόσεις τηγάνισέ τα για ένα λεπτό την κάθε πλευρά.
 - Μετάφερε τα ντόνατ σε μια πιατέλα με απορροφητικό χαρτί για μισό λεπτό και μετά πέρασέ τα από το μπολ με την ζάχαρη και την κανέλα.
 - Σέρβιρε τα ντόνατ όσο είναι ζεστά.
 
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ