Γλυκιά κολοκυθόπιτα

1 ώρα και 30 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
6
Mερίδες
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Το πιο γλυκό ορεκτικό για το εορταστικό σου τραπέζι

Συστατικά

  • 10 φύλλα για πίτα
  • Μια κολοκύθα μέτριου μεγέθους
  • 1/4 του φλιτζανιού ζάχαρη
  • 250 γρ. καρύδι χοντροκομμένο
  • 1 κ.σ. κανέλα
  • 1 φλιτζάνι διαλυμένη φρυγανιά
  • 1 φλιτζάνι καλαμποκέλαιο
  • 1/2 φλιτζάνι εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • Σταφίδες

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Καθάρισε την κολοκύθα, κόψε σε κομμάτια και τρίψ’ την πολύ καλά σε έναν τρίφτη.
  • Βάλε το κολοκύθι σε ένα σουρωτήρι και στύψε να φύγουν τα περισσότερα υγρά της. Άφησε στο σουρωτήρι για 2-3 ώρες να στραγγίξει.
  • Βάλε την κολοκύθα σε μια λεκάνη με τη ζάχαρη, την κανέλα, το καρύδι και τη φρυγανιά και τις σταφίδες και ανακάτεψε πολύ καλά και προσεκτικά.
  • Άλειψε ένα φύλλο με λάδι και στρώσε στο ταψί. Κάνε το ίδιο με 3 φύλλα ακόμη.
  • Στρώσε από πάνω το μείγμα της κολοκύθας και σκέπασε με τα υπόλοιπα φύλλα, καλά λαδωμένα.
  • Χάραξε τα φύλλα και ρίξε στις σχισμές το υπόλοιπο λάδι.
  • Ψήσε στους 200oC για περίπου μία ώρα, μέχρι το σπίτι να μοσχομυρίσει και η πίτα σου να ροδοκοκκινίσει.

Read More

And More