Γρήγορο ραγού

40 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
2
Mερίδες

Μια εύκολη και νόστιμη συνταγή για ραγού με κιμά με πολλά αρώματα, ιδανική για μια βραδινή… επιδρομή στην κουζίνα!

Συστατικά

  • 2 κ.σούπας λάδι αρωματισμένο με σκόρδο
  • 125 γραμμ. πανσέτα σε κομματάκια
  • 500 γραμμ. αρνίσιο κιμά
  • 75 γραμμ. καραμελωμένα κρεμμύδια
  • 80 ml κρασί μαρσάλα
  • 1 κονσέρβα (400 γραμμ) ψιλοκομμένη τομάτα
  • 75 γραμμ. φακές
  • 125 ml νερό
  • 50 γραμμ. τριμμένο τσένταρ

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ζέστανε το λάδι σε ένα φαρδύ τηγάνι και βάλε την πανσέτα να ροδίσει και να γίνει τραγανή.
  • Ρίξε τον κιμά και “σπάσ’τον” με ένα πιρούνι για να μην γίνει σβώλους και άφησέ τον να ροδίσει.
  • Πρόσθεσε τα καραμελωμένα κρεμμύδια, το κρασί, τις ντομάτες, τις φακές και το νερό και άφησε να πάρουν μία βράση.
  • Σκέπασε το σκεύος σου, χαμήλωσε τη φωτιά και άφησε το ραγού σου να σιγοβράσει για 20 λεπτά ανακατεύοντας να μην κολλήσει.
  • Πασπάλισε με το τυρί λίγο πριν σερβίρεις.

Tip

Όπως λέει η Nigella είναι μια συνταγή... παρηγοριάς που επιλέγει να τη μαγειρεύει όταν χρειάζεται να φάει κάτι γρήγορο και ζεστό! Το σερβίρει σε μπολ και πασπαλίζει μπόλικο τυρί. Εσύ μπορείς να το σερβίρεις με μακαρόνια!

Read More

And More