Guacamole με ανανά

30' Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Το γουακαμόλε το γνωρίζεις καλά. Ήρθε η ώρα να αναβαθμίσεις τη γεύση του με μια παραλλαγή της μεξικάνικης σάλτσας, όπου χρησιμοποιούμε ανανά.

Συστατικά

  • 2 μέτρια αβοκάντο, καθαρισμένα και κομμένα στη μέση
  • 1/4 φλιτζανιού έτοιμη salsa verde
  • 1 κ.σ. ξινή κρέμα
  • ½ φλιτζάνο ψιλοκομμένο φρέσκο ανανά ή από κονσέρβα καλά στραγγισμένο
  • ½ φλιτζάνι κόκκινα φασόλια από κονσέρβα, πλυμένα και στραγγισμένα
  • 1 μικρή καυτερή πιπερίτσα λιωμένη, χωρίς σπόρια
  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένο κόλιανδρο
  • 1 κ.σ. λιωμένο σκόρδο
  • 1 κ.σ. χυμό λάιμ ή λεμόνι
  • 1/4 κ.γ. αλάτι
  • 1/4 κ.γ. κύμινο
  • 1/4 φλιτζανιού τριμμένο γκούντα
  • Φρέσκο κόλιανδρο για το σερβίρισμα
  • Chips τορτίγιας για το σερβίρισμα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε ένα μεγάλο μπολ λιώσε τα αβοκάντο. Ρίξε την πούλπα του και την ξινή κρέμα να ανακατευτούν.
  • Πρόσθεσε τον ανανά, τα φασόλια, την πιπεριά, το κρεμμύδι, τον κόλιανδρο, το σκόρδο, το χυμό lime, το αλάτι και το κύμινο.
  • Σκέπασε και βάλε στο ψυγείο τουλάχιστον για 2 ώρες.
  • Βγάλε από το ψυγείο και ρίξε το τυρί. Ανακάτεψε απαλά.
  • Αν θέλεις πασπάλισε με έξτρα κόλιανδρο πριν σερβίρεις και συνόδευσε με τα chips.

Tip


Read More

And More