Η Μανιταρόσουπα της Sharon Stone

1Ω & 15'
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Η Sharon δεν ξέρει να χειρίζεται μόνο τον παγοκόφτη καλά, αλλά και να μαγειρεύει. Σε επίσκεψή της σε εκπομπή της διάσημης Martha Stewart μας έδειξε πως να ετοιμάσουμε λαχταριστή μανιταρόσουπα. Ό, τι πρέπει για τώρα που κάνει κρύο! 

Συστατικά

  • ¾ φλιτζ αποξηραμένα μανιτάρια πορτσίνι
  • 6 κ.σούπας βούτυρο
  • 3 μέτρια πράσα, ψιλοκομμένα
  • 6 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3/4 φλιτζανιού σέρι
  • 5 φλιτζάνια ζωμό κότας
  • 1/2 κ.γ. ψιλοκομμένο φρέσκο θυμάρι
  • Περίπου 1 κιλό φρέσκα λευκά μανιτάρια
  • 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
  • 1 φλιτζάνι γάλα
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Κρουτόν
  • Κρέμα με μυρώνια: Αλάτι
  • 4 ματσάκια φρέσκα μυρώνια
  • 1/3 φλιτζανιού κρύα κρέμα γάλακτος

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βάλε τα αποξηραμένα μανιτάρια σε μπολ και κάλυψέ τα με 2 φλιτζάνια βραστό νερό. Άφησέ τα να μουλιάσουν περίπου 30 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Με μια τρυπητή κουτάλα βγάλτα από το νερό και ψιλόκοψέ τα. Κράτα το νερό που τα μούλιασες.
  • Λιώσε το βούτυρο σε μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Ρίξε το πράσο και σωτάρισέ το μέχρι να ροδίσει, περίπου 10 με 15 λεπτά. Πρόσθεσε το αλεύρι και μαγείρεψε για 2 λεπτά. Πρόσθεσε το σέρι ανακατεύοντας καλά. Ρίξε το ζωμό, το θυμάρι και το νερό που μούλιασες τα μανιτάρια. Μόλις πάρει βράση χαμήλωσε τη φωτιά και σιγόβρασε για 5 λεπτά. Πρόσθεσε τα μουλιασμένα και τα φρέσκα μανιτάρια και βγάλε από τη φωτιά.
  • Βάλε τη σούπα σε μεγάλο μπολ και λίγη λίγη πολτοποίησέ την στο μπλέντερ. Ρίξε τη σούπα πίσω στην κατσαρόλα και σιγόβρασε ανακατεύοντας πού και που, για 15 λεπτά. Αλατοπιπέρωσε.
  • Ρίξε την κρέμα γάλακτος και άφησε να πάρει μια βράση. Ρίξε λίγο αλάτι ακόμα. Πρόσθεσε το γάλα και άφησε στη φωτιά μέχρι να ζεσταθεί.
  • Σέρβιρέ την ζεστή ρίχοντας μία κουταλιά κρέμα με μυρώνια στο κέντρο κάθε πιάτου και μερικά κρουτόν.
  • Για τη σος με τα μυρώνια: Βάλε μια μέτρια κατσαρόλα με νερό να βράσει. Ρίξε μία κουταλιά της σούπας αλάτι. Πρόσθεσε τα μυρώνια και άφησέ τα να πάρουν μία βράση για 30 δευτερόλεπτα περίπου.
  • Βγάλτα με τρυπητή κουτάλα και άφησέ τα να κρυώσουν. Ψιλόκοψέ τα.
  • Βάλτα με 1/4 φλιτζ κρύο νερό στο μπλέντερ να λιώσουν. Πέρασέ τα από τουλπάνι για να φύγουν τα υγρά και κράτα τον πολτό.
  • Χτύπα την κρέμα σε μέτριο μπόλ μέχρι να πήξει ελαφρά και να είναι λίγο αφράτη αλλά να παραμείνει ρευστή. Πρόσθεσε τον πουρέ των μυρωνιών και αλάτι.

Tip


Read More

And More