Η πιο γρήγορη μους σοκολάτας

Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Με αβοκάντο, μπανάνες και ξηρούς καρπούς.

Συστατικά

  • 2 ώριμα αβοκάντο, αποφλοιωμένα
  • 2 ώριμες μπανάνες, αποφλοιωμένες
  • 80 gr κακάο σε σκόνη
  • 2 κουταλιές της σούπας εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα πορτοκαλιού
  • Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
  • 120 ml σιρόπι σφένδαμου
  • 10 δαμάσκηνα
  • 100 ml γάλα
  • 40 gr μαύρη σοκολάτα
  • 50 gr καρύδια ψημένα και ψιλοκομμένα
  • 50 gr αμύγδαλα ψημένα και ψιλοκομμένα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού θαλασσινό αλάτι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Κόψε σε μικρά κομμάτια τα αβοκάντο και τις μπανάνες και ρίξ’ τα σε ένα μπλέντερ. Πρόσθεσε το κακάο σε σκόνη, το εκχύλισμα βανίλιας και πορτοκαλιού, το ξύσμα πορτοκαλιού, το σιρόπι σφενδάμου, τα δαμάσκηνα και το γάλα. Χτύπησε τα καλά όλα μαζί, μέχρι να γίνουν μια μαλακή μους.
  • Ρίξε την μους σε μικρά μπωλ και βάλε από πάνω ξύσμα από την μαύρη σοκολάτα και γαρνίρισε με τα καρύδια, τα αμύγδαλα και το θαλασσινό αλάτι.

Read More

And More