Καλοκαιρινό ριζότο με μάραθο και σολομό

30 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
6
Mερίδες
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Εύκολο και νόστιμο.

Συστατικά

  • 750ml ζωμός λαχανικών
  • 2 κουταλιές της σούπας ηλιέλαιο     
  • ½ βολβός μάραθου (ή 1 μικρός βολβός), ψιλοκομμένος
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομένες
  • 225 γραμ. αρμπόριο ή ρύζι ριζότο     
  • 300ml ξηρό λευκό κρασί     
  • 150g κατεψυγμένα μπιζέλια
  •  ½ λεμόνι, μόνο τον χυμό     
  • 2 x 150g φιλέτα σολομού, σε λεπτές φέτες     
  • 3 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος
  • 3 κλαράκια φρέσκο ​​εστραγκόν, χοντροκομμένο     
  • 30 γραμμάρια παρμεζάνα, τριμμένη
  • αλάτι και φρέσκο ​​μαύρο πιπέρι     

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ρίξε το ζωμό λαχανικών σε μια κατσαρόλα και άσ’ τον να βράσει σε χαμηλή φωτιά.     
  • Ρίξε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μεσαία προς υψηλή θερμοκρασία. Πρόσθεσεε τον μάραθο και τηγάνισε για περίπου 4 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά. Προσθέτεις το σκόρδο και το ρύζι και τηγανίζεις για ένα λεπτό, ανακατεύοντας συνεχώς.     
  • Ρίχνεις το κρασί στον ζωμό, ανακάτεψε καιάσε να σιγοβράσει. Πρόσθεσε μια γεμάτη κουτάλα από τον ζεστό ζωμό στο ρύζι και άσε να σιγοβράσει, ανακατεύοντας συνεχώς. Περίμενε έως ότου ο ζωμός απορροφηθεί σχεδόν πλήρως και πρόσθεσε την επόμενη κουτάλα. Συνέχισεε να προσθέτεις ζωμό, μια κουτάλα κάθε φορά, και μαγείρεψε το ριζότο για 15-20 λεπτά.     
  • Πρόσθεσε τα μπιζέλια και το χυμό λεμονιού. Ρίξε ακόμα λίγο ζωμό και συνέχισεε να ανακατεύεις για μερικά λεπτά.
  • Πρόσθεσε τις φέτες του σολομού, την κρέμα γάλακτος, το εστραγκόν και την παρμεζάνα. Ανακάτεψε και συνέχισε να μαγειρεύεις μέχρι να μαγειρευτεί ο σολομός σύμφωνα με τις προτιμήσεις σου.     
  • Ρίξε αλάτι και πιπέρι και σέρβιρε αμέσως.

Tip

Είναι σημαντικό να ρίχνεις τον ζωμό όσο είναι ζεστός. Αν τον ρίξεις κρύο, το ριζότο θα αργήσει πολύ να βράσει και το ρύζι θα παραβράσει.

Read More

And More