Καθαρά Δευτέρα: Τα πιο ειδυλλιακά μέρη στην Αττική για πικ νικ, παρέα με τον Μακεδονικό Χαλβά

Υπάρχουν Δευτέρες που σε κουράζουν, γιατί σε επαναφέρουν στην πραγματικότητα που είχες για λίγο αφήσει στην άκρη το Σαββατοκύριακο, ή Δευτέρες που θες να έμοιαζαν περισσότερο με… Παρασκευές. Υπάρχει, όμως, μία Δευτέρα κάθε χρόνο που απλά ανυπομονείς να έρθει. Τσεκάρεις από την αρχή του χρόνου την ημερομηνία πότε “πέφτει” και αρχίζεις να μετράς αντίστροφα. Γιατί, την Καθαρά Δευτέρα ξέρεις ότι θα περάσεις καλά.

Το πέταγμα του χαρταετού, το τσούγκρισμα και οι ευχές με την οικογένεια και τους φίλους σου, η τραγανή και φρεσκοψημένη λαγάνα, τα λαχταριστά ντολμαδάκια, η ταραμοσαλάτα, τα παραδοσιακά εδέσματα και, φυσικά, ο Μακεδονικός Χαλβάς συνθέτουν ένα απολαυστικό πικ νικ, το οποίο μπορείς να πραγματοποιήσεις σε πολλά μέρη στην Αττική. Εμείς σου προτείνουμε τα πιο ειδυλλιακά, για να απολαύσεις τη γεύση του Μακεδονικού Χαλβά υπό το φως του ήλιου και του αττικού ουρανού. 

Τι δεν πρέπει να λείπει από το καλάθι του πικ νικ
Ό,τι και αν επιλέξεις να απολαύσεις ως κυρίως ή ως ορεκτικό, ένα είναι σίγουρο: η μέρα θα ξεκινήσει και θα τελειώσει με τη γεύση του Μακεδονικού Χαλβά στα χείλη. Και πολύ καλά θα κάνεις! Αποτελεί το πιο υγιεινό νηστίσιμο έδεσμα που παράγεται από ταχίνι, δηλαδή 100% αλεσμένο σουσάμι, χωρίς τη χρήση χημικών ή άλλων ουσιών. Και οι επιλογές είναι πολλές! Αν δεν σου αρέσει με Βανίλια, μπορείς να δοκιμάσεις τον Μακεδονικό Χαλβά με Κακάο ή ακόμα και με Αμύγδαλα, αν αγαπάς τους ξηρούς καρπούς. 

Και τώρα που ετοίμασες τα πάντα, δες τα μέρη που σου προτείνουμε!

Εθνικός Κήπος
Το κέντρο της πόλης είναι ιδανικό για να απολαύσεις την Καθαρά Δευτέρα. Μία κρυφή γωνιά κοντά στη λίμνη με τις πάπιες και ανάμεσα στα καταπράσινα δέντρα, περιμένει εσένα και την παρέα σου για να περάσετε τη μόνη Δευτέρα που αγαπάμε.

Λόφος Φιλοπάππου
Λίγο πιο δίπλα, βρίσκεται ο λόφος που προσφέρεται για ανέμελες βόλτες και χαλαρές στιγμές στο κέντρο της Αθήνας. Στο μονοπάτι που οδηγεί προς το Αστεροσκοπείο, μετά το ύψος της Εκκλησίας του Αγίου Δημητρίου του Λουμπαρδιάρη, βρίσκεται ένα κρυμμένο ξέφωτο, ιδανικό μέρος για ήρεμο πικ νικ, με θέα που απλώνεται μέχρι τον Πειραιά.

Δάσος Υμηττού
Η περιοχή του ιδανική. Βρίσκεται όσο κοντά, αλλά και ταυτόχρονα όσο μακριά θες από το κέντρο της πόλης. Η πεζοπορία στα καταπράσινα μονοπάτια του θα σε οδηγήσει σε πανέμορφα σημεία, όπου μπορείς να στρώσεις το Καθαροδευτεριάτικο τραπέζι σου στη φύση.

Άλσος Βεΐκου
Στο Γαλάτσι υπάρχει ένα καταπράσινο πάρκο που αρκετοί αγαπούν να επισκέπτονται. Στο συγκεκριμένο Άλσος να είσαι σίγουρη ότι θα βρεις τα πάντα. Και υπέροχα “κρυμμένα” σημεία για να απολαύσεις την ημέρα αυτή.

Πάρκο Αντώνη Τρίτση
Μέσα θα βρεις λίμνη με πάπιες, χήνες και κύκνους, αλλά και χελώνες να τριγυρνούν! Όλα αυτά θα τα δεις αφού έχεις στρώσει το τραπεζομάντηλό σου, βάζοντας τον Μακεδονικό Χαλβά στο κέντρο. Καλή απόλαυση!

Βοτανικός Κήπος Διομήδους
Ένας πελώριος καταπράσινος κήπος περιμένει εσένα και τους φίλους σου! Τα πρώτα ανθισμένα λουλούδια της Άνοιξης με το ξεχωριστό άρωμα και το μοναδικό τους έντονο χρώμα θα συνοδεύσουν ονειρικά το πικ νικ σας.

Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
Από το φετινό καθαροδευτεριάτικο πικ νικ δεν θα μπορούσε να λείπει η θέα στην καταγάλανη θάλασσα. Μία μπουκιά Μακεδονικού Χαλβά υπό το φως του ήλιου που πέφτει στη θάλασσα και η Καθαρά Δευτέρα δεν ήταν ποτέ καλύτερη.

Ξέρω τι θα κάνεις όσο είσαι στο πικ νικ!
Σε όποιο σημείο της πρωτεύουσας και αν βρίσκεσαι, υπάρχει κάτι που μας “δένει”. Η αγάπη, η οποία ξετυλίγει το Νήμα της και μας ενώνει στην πιο αγαπημένη Δευτέρα, που φέτος περνάμε όλοι μαζί. Κάπου ανάμεσα στη λαγάνα και τον Μακεδονικό Χαλβά, το “Νήμα της Αγάπηςπου και φέτος ενώνει όλη την Ελλάδα, σε καλεί να γίνεις μέρος στην προσπάθεια που κάνει ο Μακεδονικός Χαλβάς προκειμένου να στηρίξει απομακρυσμένα μικρά σχολεία σε όλη τη χώρα. 

Στόχος είναι το Νήμα της Αγάπης να φτάσει στα σχολεία αυτά και να τους προσφέρει σχολικές βιβλιοθήκες. Τα σχολεία αυτά είναι:

  • Δημοτικό Σχολείο Δάφνης στο Κερασοχώρι Ευρυτανίας
  • Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο Μεγάλου Πάπιγκου στον Δήμο Ζαγορίου
  • Δημοτικό Σχολείο Κρανιάς στα Γρεβενά
  • Δημοτικό Σχολείο Γαύδου
  • Δημοτικό Σχολείο Ασπρονερίου στον Δήμο Διδυμοτείχου στον Έβρο
  • Δημοτικό Σχολείο Μαθρακίου στην Κέρκυρα
  • Δημοτικό Σχολείο Αρκιών στα Δωδεκάνησα
  • Δημοτικό Σχολείο Σικίνου στις Κυκλάδες
  • Δημοτικό Σχολείο Αντικυθήρων
  • Μειονοτικό Δημοτικό Σχολείο Σιδηρούς στον Δήμο Σουφλίου στον Έβρο

Και όσο εσύ μοιράζεις απλόχερα αγάπη, η αγάπη επιστρέφει σε εσένα. Κάθε σου κίνηση αγάπης μεταφράζεται και σε μία συμμετοχή στον πιο γευστικό διαγωνισμό που μας έχει ετοιμάσει ο Μακεδονικός Χαλβάς, από τον οποίο 20 τυχεροί θα κερδίσουν αγαπημένα προϊόντα. Γιατί ΜΑΖΙ μπορούμε να μοιράσουμε ακόμη περισσότερη αγάπη!