Κεφτεδάκια στο φούρνο με τριμμένο κολοκύθι και μυρωδικά

30 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Λαχταριστά μοσχαρίσια κεφτεδάκια ψημένα στο φούρνο με βότανα και κολοκυθάκι

Συστατικά

  • 500 gr άπαχος μοσχαρίσιος κιμάς
  • 3 κ. γλυκού σκόρδο λιωμένο
  • 4 κ. σούπας βρώμη αλεσμένη
  • 2 κ. σούπας φρέσκια ρίγανη
  • 3 κ. σούπας φρέσκος άνηθος
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1/2 μέτριο κρεμμύδι τριμμένο
  • 1/4 φλ. κολοκυθάκι τριμμένο
  • 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • ντομάτα, αγγούρι, γιαούρτι, πίτες για το σερβίρισμα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 220 βαθμούς και ρίξε το ελαιόλαδο σε ένα ταψί.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψε τα υπόλοιπα υλικά και ζύμωσέ τα ελαφρώς, ώστε να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  • Πλάσε το μείγμα σε μικρά μπαλάκια, περίπου τριών εκατοστών, και τοποθέτησέ τα στο ταψί.
  • Ψήσε στο φούρνο για 20 λεπτά, γυρίζοντάς τους πλευρά στα μισά του χρόνου.
  • Σέρβιρε με ψιλοκομμένη ντομάτα και αγγούρι, με γιαούρτι για ντιπ ή τυλιγμένα σε πίτα.

Read More

And More