Κεφτεδάκια Τόνου

1 Ώρα και 30 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Η Sandra Lee είναι διάσημη τηλεμαγείρισσα από την Αμερική. Είναι πολύ διάσημη για τις συνταγές της με έτοιμα υλικά “Ημι-σπιτικά” όπως λέει, που χρησιμοποιούν έτοιμα συσκευασμένα προϊόντα. Ετοίμασε νόστιμους κεφτέδες τόνους με υπέροχη πράσινη σάλτσα.

Συστατικά

  • Για τα κεφτεδάκια τόνου: 1/ 1/2 φλιτζάνι φιλέτο τόνου
  • 1 κ.σ. φρέσκο κόλιαντρο ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 2 κ.γ. ψιλοκομμένη καυτερή πιπεριά
  • Κύμινο
  • Πάπρικα
  • Πιπέρι
  • 250 γρ. αλεύρι
  • 3 κ.σ. φυτικό λάδι
  • Για τη σάλτσα: 1 φλιτζάνι πράσινη σάλτσα
  • 1/4 του φλιτζανιού φρέσκο κόλιαντρο
  • 2 πράσινα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 κ.σ. χυμό λεμονιού

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Για τα κεφτεδάκια τόνου: Σε ένα μέτριο μπολ ανακάτεψε τον τόνο, το κόλιαντρο, το λεμόνι, την καυτερή πιπεριά και τα μπαχαρικά
  • Πρόσθεσε 2/3 του φλιτζανιού αλεύρι και ανάμειξε όλα τα υλικά
  • Το υπόλοιπο θα το χρησιμοποιήσεις για το τηγάνισμα
  • Με βρεγμένα χέρια πλάσε τα κεφτεδάκια τονου. Βάλε το αλεύρι σε ένα ρηχό πιάτο και ρίξε τα κεφτεδάκια να αλευρωθούν
  • Άφησε τα στο ψυγείο για 1 ώρα να σταθούν
  • Για τη σάλτσα: Σε ένα μικρό μπολ, ανακάτψε τη πράσινη σάλτσα, το κόλιαντρο, τα κρεμμυδάκια και το χυμό λεμονιού και άφησε στην άκρη
  • Σε ένα μεγάλο τηγανάκι ζέστανε το λάδι και πρόσθεσε τα κεφτεδάκια τόνου να ψηθούν καλά και από τις δύο πλευρές
  • Σέρβιρε ζεστές συνοδεύοντας τη σάλτσα

Tip


Read More

And More