Ketchup από σπίτι

40 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Eίναι η πιο διάσημη sauce σε όλο τον κόσμο. Αν ήταν celebrity θα είχε το μεγαλύτερο αστέρι στο “Hall Of Fame”! Και από σήμερα μπορείς να την κάνεις μόνη σου με τη βοήθεια του Chef Jamie Oliver.

Συστατικά

  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, καθαρισμένο και χοντροκομμένο
  • 1/2 φινόκιο καθαρισμένο και χοντροκομμένο
  • 1 σέλερι χοντροκομμένο
  • Ελαιόλαδο
  • 1 κομματάκι ginger καθαρισμένο χοντροκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε φετούλες
  • 1/2 πιπεριά τσίλι
  • 1 ματσάκι φρέσκο βασιλικο (φυλλαράκια) πλυμμένα και τους μίσχους ξεχωριστά
  • 1 κ.σ. σπόρους κόλινατρου
  • 2 γαρύφαλα
  • Αλάτι, Πιπέρι
  • 500 γρ. τοματάκια cherry κομμένα στη μέση
  • 500 γρ. τοματάκια κονσέρβα ψιλοκομμένα
  • 1 φλιτζάνι κόκκινο ξύδι
  • 1/3 του φλιτζανιού μαύρη ζάχαρη

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βάλε όλα τα λαχανικά σε μεγάλη κατσαρόλα με βαρύ πάτο. Ράντισε με ελαιόλαδο, ρίξε το ginger, σκόρδο, τσίλι, τους μίσχους του βασιλικού, το κόλιαντρο και το γαρίφαλο. Αλατοπιπέρωσε
  • Άφησε τα λαχανικά να μαραθούν για 10 με 15 λεπτά και πρόσθεσε τις ντοματες μαζί με 1 1/2 φλιτζάνι κρύο νερό. Άσε το μείγμα να πάρει βράσει και να σιγοβράσει για μέχρι να μειωθεί στο μισό
  • Πρόσθεσε τα φύλλα βασιλικού και γύρισε τη σος σε επεξεργαστή τροφίμων. Λιώσε και πέρασε μέσα από έναν κινέζο (λεπτή σίτα) για να γίνει απαλή και γυαλιστερή
  • Γύρισε την ketchup σε καθαρό σκεύος και πρόσθεσε τη ζάχαρη και το ξύδι. Ζέστανε και πάλι τηβν ketchup να μειωθεί και να σφίξει ώσπου να αποκτήσει την υφή της ketchup
  • Αποθήκευσε την ketchup σε αποστειρωμένα βαζάκια και αποθήκευσε στο ντουλάπι μέχρι και για 6 μήνες

Tip


Read More

And More