Κοκκινιστά κεφτεδάκια με ρύζι Basmati

45 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Λαχταριστή και ζεστή επιλογή για τις κρύες ημέρες!

Συστατικά

  • ½ κιλό μοσχαρίσιος κιμάς
  • 1 αυγό
  • 1/3 φλ. παρμεζάνα
  • 1/8 κ. γλυκού μοσχοκάρυδο
  • 1/2 φλ. τρίμμα από φρυγανιές
  • 1/3 φλ. γάλα
  • 300 gr σπανάκι σε φύλλο
  • 1 κ. σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 700 gr σάλτσα ντομάτας
  • Αλάτι και πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε ένα μεγάλο μπολ, αναμειγνύεις τον κιμά με το αυγό, την παρμεζάνα, το μοσχοκάρυδο και ένα κοφτό κουταλάκι αλάτι.
  • Σε ένα άλλο μικρό μπολ, ανακατεύεις το τρίμμα φρυγανιάς με το γάλα. Το αφήνεις να “μουλιάσει” για πέντε λεπτά.
  • Προσθέτεις το παραπάνω μείγμα στο μεγάλο μπολ και στη συνέχεια ρίχνεις από πάνω το ψιλοκομμένο σπανάκι. Αφού φορέσεις τα γάντια σου, ανακατεύεις πολύ καλά και προσεκτικά.
  • Με τα χεράκια σου πλάθεις μικρά κεφτεδάκια (περίπου 20 στον αριθμό).
  • Σε ένα τηγάνι με εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, τηγανίζεις τα κεφτεδάκια και από τις δύο πλευρές για περίπου 5 λεπτά, προκειμένου να θωρακιστούν.
  • Παράλληλα, σε μία κατσαρόλα ζεσταίνεις τη σάλτα τομάτας.
  • Μόλις τα βγάλεις από το τηγάνι, προσθέτεις τα κεφτεδάκια στη σάλτσα τομάτας και τα αφήνεις να βράσουν για 7-8 λεπτά.
  • Αν έχεις όρεξη, μπορείς να τα συνοδεύεις με ρύζι Basmati

Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.

Skoda Elroq

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164