Κοκκινιστό κοτόπουλο με κρόκο Κοζάνης

50 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Ο αγαπημένος ηθοποιός μας δίνει μια από τις συνταγές που θυμάται πιο έντονα να απολαμβάνει από τα χεράκια της μητέρας του. Απλή, παραδοσιακή και πεντανόστιμη.
Από την εκπομπή “Μαμ”

Συστατικά

  • 1 κοτόπουλο νωπό
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 500 γρ. τριμμένη ντομάτα
  • 1/2 ποτήρι κοκκινο κρασί
  • 3-4 κλωστές κρόκο Κοζάνης
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Ελαιόλαδο

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε ελαιόλαδο και προσθέτουμε το κρεμμύδι και τον κρόκο Κοζάνης. Ανακατεύουμε για 3-4 λεπτά.
  • Προσθέτουμε το κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες και σοτάρουμε μέχρι να πάρει χρώμα και από τις δύο πλευρές.
  • Σβήνουμε με το κρασί και περιμένουμε λίγα λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  • Προσθέτουμε το χυμό ντομάτας, αλάτι και πιπέρι, κλείνουμε το καπάκι και αφήνουμε το κοτόπουλο να σιγοβράσει για περίπου 30 λεπτά.

Tip


Read More

And More