Κολοκυθοανθοί γεμιστοί με τυρί ricotta

20 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
2
Mερίδες

Μπουκιά απόλαυσης, στο πιο νόστιμο λουλούδι του κόσμου! Είναι τρυφεροί, με βελούδινη γεύση και απαλό τελείωμα στο στόμα! Μπορείς να τους γεμίσεις στα γεμιστά, αλλά και με μια σειρά από συνταγές! Εδώ επιλέξαμε για τους κολοκυθοανθούς, τυράκι και μυρωδικά και ένα κουρκούτι από ανθρακούχο νερό! 

Συστατικά

  • 10 κολοκυθανθούς καθαρισμένα και πλυμένα
  • 2-3 λίτρα ηλιέλαιο
  • Για τη γέμιση με τυρί ricotta: 1 κ.σ. βασιλικό ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 200γρ. ricotta
  • 3-4 κ.σ. τριμμένη παρμεζάνα
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Για τη κουρκούτι: 4 γεμάτες κ.σ. αλεύρι
  • 1 κ.σ. κορνφλάουρ
  • 1/2 κ.γ.  baking powder
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 200 ml. αναθρακούχο μεταλλικό νερό
  •  

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ζέστανε το ελαιόλαδο στην κατσαρόλα
  • Ετοίμασε τη γέμιση προσθέτοντας στη ρικότα τα μυρωδικά σου και την παρμεζάνα και αλατοπιπέρωσε
  • Γέμισε κάθε λουλούδι με 2-3 κ.γ. από τη γέμιση και δίπλωσε τα φύλλα να θωρακίσεις το τυρί μέσα στο λουλούδι
  • Χτύπησε όλα τα υλίκά για το κουρκούτι σε ένα μπολ και φρόντισε να μην μείνουν καθόλου σβόλοι
  • Βάλε 3-4 λουλουδάκια τη φορά στο κουρκούτι και αμέσως μέσα στο καυτό λάδι. Γύρισε με πολύ προσοχή να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα από όλες τις πλευρές
  • Σέρβιρε αμέσως και συνόδεψε με ένα ωραίο ντιπ μουστάρδας καρότου. Δες τη συνταγή εδώ

Tip


Read More

And More