Εναλλακτική bolognese με κοχυλάκι και κρεμώδη σάλτσα ντομάτας με cheddar
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 230 gr ζυμαρικό κοχυλάκι
 - 1 κ. σούπας ελαιόλαδο
 - 500 gr μοσχαρίσιος κιμάς
 - 1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
 - 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
 - 1 1/2 κ. γλυκού μείγμα μπαχαρικών
 - 2 κ. σούπας αλεύρι
 - 2 φλ. ζωμός βοδινού
 - 1 συσκευασία ντοματοπολτού
 - 3/4 φλ. κρέμα γάλακτος
 - αλάτι, πιπέρι
 - 1 1/2 φλ. cheddar τριμμένο
 
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό, βράσε το κοχυλάκι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και σούρωσέ τα.
 - Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζέστανε το λάδι σε μέτρια φωτιά, καβούρδισε τον κιμά για πέντε λεπτά και αφαίρεσέ τον από το σκεύος.
 - Τσιγάρισε το κρεμμύδι για τρία λεπτά και πρόσθεσε το σκόρδο με το μείγμα μπαχαρικών, ανακατεύοντας για άλλο ένα λεπτό.
 - Ρίξε το αλεύρι στο τηγάνι και ανακάτεψε για ένα λεπτό.
 - Πρόσθεσε σταδιακά τον ζωμό και τον ντοματοπολτό και μόλις ξεκινήσει ο βρασμός χαμήλωσε την φωτιά και σιγόβρασε για περίπου οκτώ λεπτά.
 - Πρόσθεσε το κοχυλάκι, τον κιμά και την κρέμα γάλακτος στο τηγάνι και μαγείρεψε για περίπου δυο λεπτά, ώστε να ανακατευτούν με την σάλτσα.
 - Αφαίρεσε το τηγάνι από την φωτιά, αλατοπιπέρωσε καλά το φαγητό και ανακάτεψε το cheddar για δύο λεπτά μέχρι να λιώσει.
 - Σέρβιρε όσο είναι ζεστό.
 
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ