Κράτησε το χρώμα στα βραστά λαχανικά σου… Για λαμπέρες, λαχταριστές σαλάτες!

Μπρόκολο, κολοκυθάκι, σπανάκι, πιπεριές… αλλά και φασολάκια και ό, τι άλλο βάλει ο νους σου!
Είναι μερικά μόνο από τα λαχανικά σου που θα γίνουν πεντανόστιμα βραστά με λαδάκι, μπαλσάμικο ή λεμόνι και λίγο αλατοπίπερο. Κάθε φορά όμως που τα βάζεις στο πιάτο σου μοιάζει με καμβά που έχει ξεβάψει. Το καταπράσινο κολοκυθάκι παίρνει ένα πρασινοκίτρινο χρώμα, το σπανάκι φαίνεται θαμπό και το μπρόκολο pale… και δεν είναι μόνο η αισθητική πλευρά του πράγματος – η οποία σημειωτέον παίζει πολύ σημαντικό ρόλο και για την όρεξη σου – αλλά και το γεγονός πως τα άχρωμα λαχανικά έχουν χάσει πολλές από τις βιταμίνες τους μέσα στο νερό. Μια λύση είναι να τα βάλεις στον ατμό και να μην τα αφήσεις να παραβράσουν. Αν δεν είναι δυνατό αυτό, θα προσέξεις ιδιαίτερα να βράσουν στο λιγότερο δυνατό χρόνο.

Extra Tip: Για να διατηρήσουν το έντονο πράσινο χρώμα, μόλις τα σουρώσεις από το ζεστό νερό βούτηξέ τα σε κρύο νερό για λίγα λεπτά.

Read More

And More