Cheesburger στην κατσαρόλα!

30 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Έχεις μόνο μισή ώρα να ετοιμάσεις κάτι γρήγορο και χορταστικό; Φτιάξε λοιπόν μια διαφορετική και τυρένια εκδοχή για τα μακαρόνια με κιμά που θυμίζουν cheesburger σε κατσαρόλα!

Συστατικά

  • 1 κ.σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 κονσέρβες ντομάτα ψιλοκομμένη
  • 1 κονσέρβα χυμό ντομάτας
  • 2 φλιτζ. ζωμό κότας
  • 1/4 φλιτζ. κέτσαπ
  • 1 κ.σούπας μουστάρδα
  • 1 πακέτο μικρά ζυμαρικά (βίδες κατά προτίμηση)
  • 2 φλιτζ. τριμμένο τσένταρ
  • 1 μέτρια ντομάτα ψιλοκομμένη
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα (μόνο το πράσινο μέρος)
  • αλάτι, πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε ένα βαθύ τηγάνι ή κατσαρόλα ζέστανε το λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σώταρε το κρεμμύδι.
  • Μόλις αρχίζει να μαλακώνει ρίξε τον κιμά να ροδίσει φροντίζοντας να τον “λιώνεις” με ένα πιρούνι για να διαλυθεί.
  • Αλατοπιπέρωσε.
  • Ρίξε μέσα τις κονσέρβες, το ζωμό, την κέτσαπ, τη μουστάρδα και τα ζυμαρικά και 2 φλιτζάνια νερό.
  • Μόλις πάρει βράση, χαμήλωσε τη φωτιά, σκέπασε την κατσαρόλα και άφησε να σιγοβράσει μέχρι να ψηθούν τα μακαρόνια.
  • Βγάλε από τη φωτιά και ρίξε μέσα απλωτά το τυρί.
  • Σκέπασε την κατσαρόλα να λιώσει το τυρί (περίπου 2 λεπτά).
  • Ρίξε τη φρέσκια ντομάτα και τα κρεμμυδάκια σαν γαρνιτούρα και σέρβιρε.

Tip


Read More

And More