Cuban χοιρινό με παπάγια και μάνγκο

4 Ώρες
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Μαρινάρεις το φιλέτο σου σε φρουτένια μαρινάδα, το ψήνεις και το σερβίρεις με κρύα σος από παπάγια και μάνγκο. Αν αυτό δεν σου θυμίζει Κούβα, τότε τι θα στο θυμίσει;

Συστατικά

  • Για τη μαρινάδα: 1/3 του φλιτζανιού φρέσκο χυμό πορτοκάλι
  • 2 1/2 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 10 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 2 κ.γ. σόγια σος
  • 2 κ.γ. φρέσκο τριμμένο πιπέρι
  • 2 κ.γ. ρίγανη
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 4 φύλλα δάφνης
  • 1/2 κιλό ψαρονέφρι ή φιλέτο χοιρινού χωρίς κόκκαλο ολόκληρο
  • Σος Παπάγιας: 1/2 ώριμο παπάγια
  • 1 μέτριο μάνγκο
  • 1 μέτριο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
  • 3 κ.σ. φρέσκο χυμό lime
  • 1 μικρή καυτερή πιπεριά χαλαπένιο ψιλοκομμένη
  • 1 κ.σ. φρέσκο κόλιαντρο

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βάλε όλα τα υλικά για την μαρινάδα και ανάμειξε να λιώσει το αλάτι καλά. Άφησε τη σος να κρυώσει καλά σκεπασμένη στο ψυγείο
  • Καθάρισε το κρέας σου από το περιττό λίπος και βάλε ολόκληρο το κομμάτι σε πλασιτκή σακούλα μαζί με τη μαρινάδα
  • Σφράγισε την σακούλα και άφησε το κρέας να μαριναριστεί για το λιγότερο 3 ώρες
  • Στο μεταξύ ετοίμασε τη σος παπάγιας. Καθάρισε τα φρούτα και κόψε σε ζαράκια
  • Βάλε σε ένα μπολ μαζί με το χυμό lime και το κρεμμύδι. Συμπλήρωσε και την καυτερή πιπεριά, το κόλιαντρο και αλατοπιπέρωσε
  • Άφησε στο ψυγείο να κρυώσει καλά
  • Προθέρμανε το φούρνο στους 180oC
  • Βγάλε το κρέας από τη μαρινάδα και σκούπισε να στεγνώσει καλά
  • Σε ένα μικρό ταψάκι ψήσε το χοιρνό για 30 με 40 λεπτά στο γκριλ και μετάφερε σε ένα ξύλο κοπής
  • Αφού κρυώσει 10 λεπτά κόψε σε λεπτές φέτες και σέρβιρε με την σος παπάγιας

Tip


Read More

And More