Ζυμαρικά Stroganoff με μοσχαρίσιο κιμά και μανιτάρια

40 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
6
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Λαχταριστό μοσχαράκι Stroganoff με ζυμαρικά και φρέσκα μανιτάρια

Συστατικά

  • 2 κ. σούπας βούτυρο
  • 340 gr μανιτάρια κομμένα
  • 1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι
  • 500 gr άπαχος μοσχαρίσιος κιμάς
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 1 1/2 κ. γλυκού θυμάρι
  • 3 κ. σούπας αλεύρια για όλες τις χρήσεις
  • 1/4 φλ. λευκό ξηρό κρασί
  • 4 φλ. ζωμός βοδινού
  • 2 κ. σούπας Worcestershire sauce
  • 1 κ. σούπας μουστάρδα Dijon
  • 230 gr μικρά ζυμαρικά (πένες, φουσίλι, κασαρέτσε, φαρφάλε)
  • 1/2 φλ. γιαούρτι
  • 2 κ. σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε ένα μεγάλο τηγάνι λιώσε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά και σοτάρισε τα μανιτάρια με το κρεμμύδι για πέντε λεπτά.
  • Πρόσθεσε αλατοπίπερο και τον κιμά, καβουρδίζοντας για πέντε λεπτά.
  • Πρόσθεσε και το σκόρδο με το θυμάρι και ανακάτεψε για ένα λεπτό.
  • Ρίξε και το αλεύρι στο τηγάνι και καβούρδισε για ένα λεπτό ακόμη.
  • Πρόσθεσε το κρασί και με μια ξύλινη κουτάλα τρίψε τον πάτο την κατσαρόλας για να γλασαριστούν τα υπολείμματα.
  • Πρόσθεσε και τον ζωμό με την Worcestershire sauce, την μουστάρδα και τα ζυμαρικά με αλατοπίπερο.
  • Μόλις ξεκινήσει ο βρασμός, κάλυψε με το καπάκι, χαμήλωσε την φωτιά και σιγόβρασε για 10 λεπτά.
  • Πρόσθεσε και το γιαούρτι και ανακάτεψε για δυο λεπτά να ομογενοποιηθεί.
  • Σέρβιρε όσο είναι ζεστό γαρνίροντας με μαϊντανό.

Read More

And More