Διαφορετικά φασολάκια με φέτα…

45 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Το ξέρεις πως η μεσογειακή κουζίνα είναι η βασίλισα του κόσμου στη διατροφή. Πότε όμως ήταν η τελευταία φορά που ετοίμασες λαδερά; Τα φρέσκα φασολάκια είναι στα καλύτερά τους αυτό τον καιρό. Κι αν ο κλασικός τρόπος με ντομάτα και πατάτες δεν σε… ξετρελαίνει δοκίμασε μια πιο λιτή, αλλά πολύ νόστιμη παραλλαγή. Τρυφερά φασολάκια, μαραθόριζα και τριμμένη απολαυστική φέτα!

Συστατικά

  • 500 γρ. φρέσκα φασολάκια τσαουλιά ή αμπελοφάσουλα
  • 1 μαραθόριζα κομμένη σε λεπτές φέτες
  • 1/4 του φλιτζανιού έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο κομμένες στη μέση (αφαίρεσε και το φύτρο)
  • 5 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 1/4 του φλιτζανιού φέτα τριμμένη

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Καθάρισε τα φασολάκια από τα νεύρα και ξέπλυνε τα καλά κάτω από τρεχούμενο νερό
  • Γέμισε μια μικρή κατσαρόλα με νερό μέχρι τη μέση και άσε να πάρει βράση
  • Πρόσθεσε τα πράσινα φασολάκια, μαζί με τη μαραθόριζα και άφησε να βράσουν μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν. 4-5 λεπτά είναι αρκετά
  • Γύρισε σε ένα σουρωτήρι και βάλε κάτω από κρύο τρεχούμενο νερό για να σταματήσεις το βρασμό και να διατηρήσεις το πράσινο ζωντανό χρώμα στα λαχανικά σου
  • Βάλε και πάλι την κατσαρόλα στο μάτι και πρόσθεσε το ελαιόλαδο να κάψει. Ρίξε μέσα το σκόρδο και σοτάρισε να πάρει άρωμα. Αφαίρσε μόλις πάρει καφετί χρώμα
  • Γύρισε στην κατσαρόλα τα φασολάκια και τη μαραθόριζα, τον άνηθο, το βασιλικό και αλατοπιπέρωσε
  • Σόταρε στην κατσαρόλα για λίγα λεπτά να λαδωθούν και να ζεσταθούν καλά όλα τα λαχανικά σου
  • Σέρβιρε χλιαρό με τριμμένη φέτα και ελάχιστο πιπέρι

Tip


Read More

And More