Διαφορετικά φασολάκια με φέτα…

45 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Το ξέρεις πως η μεσογειακή κουζίνα είναι η βασίλισα του κόσμου στη διατροφή. Πότε όμως ήταν η τελευταία φορά που ετοίμασες λαδερά; Τα φρέσκα φασολάκια είναι στα καλύτερά τους αυτό τον καιρό. Κι αν ο κλασικός τρόπος με ντομάτα και πατάτες δεν σε… ξετρελαίνει δοκίμασε μια πιο λιτή, αλλά πολύ νόστιμη παραλλαγή. Τρυφερά φασολάκια, μαραθόριζα και τριμμένη απολαυστική φέτα!

Συστατικά

  • 500 γρ. φρέσκα φασολάκια τσαουλιά ή αμπελοφάσουλα
  • 1 μαραθόριζα κομμένη σε λεπτές φέτες
  • 1/4 του φλιτζανιού έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο κομμένες στη μέση (αφαίρεσε και το φύτρο)
  • 5 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 1/4 του φλιτζανιού φέτα τριμμένη

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Καθάρισε τα φασολάκια από τα νεύρα και ξέπλυνε τα καλά κάτω από τρεχούμενο νερό
  • Γέμισε μια μικρή κατσαρόλα με νερό μέχρι τη μέση και άσε να πάρει βράση
  • Πρόσθεσε τα πράσινα φασολάκια, μαζί με τη μαραθόριζα και άφησε να βράσουν μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν. 4-5 λεπτά είναι αρκετά
  • Γύρισε σε ένα σουρωτήρι και βάλε κάτω από κρύο τρεχούμενο νερό για να σταματήσεις το βρασμό και να διατηρήσεις το πράσινο ζωντανό χρώμα στα λαχανικά σου
  • Βάλε και πάλι την κατσαρόλα στο μάτι και πρόσθεσε το ελαιόλαδο να κάψει. Ρίξε μέσα το σκόρδο και σοτάρισε να πάρει άρωμα. Αφαίρσε μόλις πάρει καφετί χρώμα
  • Γύρισε στην κατσαρόλα τα φασολάκια και τη μαραθόριζα, τον άνηθο, το βασιλικό και αλατοπιπέρωσε
  • Σόταρε στην κατσαρόλα για λίγα λεπτά να λαδωθούν και να ζεσταθούν καλά όλα τα λαχανικά σου
  • Σέρβιρε χλιαρό με τριμμένη φέτα και ελάχιστο πιπέρι

Tip


Το TLIFE έχει γενέθλια και αυτός ο Μάιος είναι γεμάτος εκπλήξεις! Γίνε μέρος της γιορτής με ένα κλικ εδώ.

Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.

Skoda Elroq

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164