Ριζότο λαχανικών

50 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Ο Antonio Carluccio μας ετοιμάζει ένα risotto primavera όπως λέγεται αυτό το πεντανόστιμο ριζότο!

Συστατικά

  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 4 καρότα baby (για μωρά) ψιλοκομμένα
  • 2 κλωνάρια σέλερι ψιλοκομμένα
  • 50 γραμμ. φρέσκο αρακά
  • 100 γραμμ. φρέσκα φασολάκια κομμένα σε κομμάτια
  • 2 καρδιές αγκινάρας ψιλοκομμένες
  • 12 κορυφές σπαρραγιών
  • 2 λίτρα ζωμό λαχανικών ή κοτόπουλου
  • 100 γραμμ. βούτυρο
  • 400 γραμμ. ρύζι για ριζότο
  • αλάτι, πιπέρι
  • 60 γραμμ. παρμεζάνα τριμμένη
  • 1 κολοκυθάκι σε φέτες

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βάλε το ζωμό σε κατσαρόλα και αφού πάρει βράση χαμήλωσε τη φωτιά και άφησέ τον να σιγοβράζει.
  • Λιώσε το μισό βούτυρο σε μεγάλο τηγάνι και σώταρε τα κρεμμύδια να μαλακώσουν.
  • Πρόσθεσε τα καρότα και το σέλερι και σώταρε 5 λεπτά.
  • Ρίξε τον αρακά, τα φασολάκια, το κολοκυθάκι και τις αγκινάρες.
  • Ανακάτεψε μια φορά και ρίξε το ρύζι ανακατεύοντας να ανακατευτούν τα υλικά.
  • Ρίξε λίγο λίγο το ζωμό με μια κουτάλα της σούπας αφήνοντας περιθώριο στο ρύζι να απορροφήσει το ζωμό πριν βάλεις την επόμενη κουταλιά.
  • Μετά από 10 λεπτά ρίξε τα σπαράγγια.
  • Συνέχισε να ρίχνεις ζωμό μέχρι να γίνει το ρύζι σου αλ ντέντε, περίπου στα 20 λεπτά.
  • Βγάλε από τη φωτιά και αλατοπιπέρωσε.
  • Ρίξε το υπόλοιπο βούτυρο και την παρμεζάνα.
  • Ανακάτεψε απαλά και σέρβριρε.

Tip

Αντικατέστησε το βοούτυρο με λάδι, βάλε ζωμό λαχανικών και μη βάλεις την παρμεζάνα για να κάνεις το πιάτο σου νηστίσιμο.

Read More

And More