Ριζότο με κάστανα

30 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Ετοίμασέ το και συνόδευσε το μπουφέ του χριστουγεννιάτικου ρεβεγιον.

Συστατικά

  • 3 κ.σ. βούτυρο Κερκύρας ή ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3 κ.σ. σταφίδα κορινθιακή (μαύρη)
  • 3 κ.σ. κουκουνάρι
  • 3 κ.σ. αμυγδαλόψιχα καθαρισμένη
  • 6 βρασμένα και ψιλοκομμένα κάστανα
  • 1/2 κ.γλ. μπαχάρι
  • 1/2 κ.γλ. κανέλα
  • 2 φλ. τσαγιού ρύζι μακρύκοκκο
  • 5 φλ. τσαγιού νερό ή ζωμός κότας (σπιτικός ή εμπορίου) ζεστός
  • 250 γραμμ. συκωτάκια πουλιών ψιλοκομμένα
  • 1 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 1 κ.σ. άνηθος ψιλοκομμένος
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 1 λεμόνι κομμένο σε τέταρτα για το σερβίρισμα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ξεπλένουμε το ρύζι (μέχρι να βγαίνει διάφανο το νερό). Το στεγνώνουμε σε πετσέτα
  • Ροδίζουμε σε δύο κουταλιές βούτυρο το κουκουνάρι και την αμυγδαλόψιχα και προσθέτουμε στο τηγάνι τα κάστανα, το ρύζι, τα μπαχαρικά και τις σταφίδες
  • Ρίχνουμε το ζωμό ή το νερό, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να πάρει βράση
  • Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε μέχρι ν’ απορροφηθούν όλα τα υγρά, περίπου 15
  • Σβήνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε το ρύζι με πετσέτα και την κατσαρόλα. Αφήνουμε έτσι να σταθεί για 10΄
  • Στο μεταξύ, λιώνουμε σε τηγάνι την υπόλοιπη 1 κ.σ. βούτυρο ή το ελαιόλαδο και ροδίζουμε για λίγα λεπτά τα ψιλοκομμένα συκωτάκια
  • Τα ανακατεύουμε με κουτάλι μέσα στο ρύζι
  • Πασπαλίζουμε με άνηθο και μαϊντανό και σερβίρουμε αμέσως σε πιατέλα. Αν θέλουμε, στύβουμε λίγο χυμό λεμονιού

Tip


Read More

And More