Σαλάτα αρακά σε φωλιές μαρουλιού

20' Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Δροσερές φωλιές με ολόφρεσκα λαχανικά εποχής σε μια σαλάτα με τραγανό bacon που θα δώσει ένταση και επιπλέον γεύση στο πιάτο σου.

Συστατικά

  • 4 φέτες μπέικον ψιλοκομμμένες
  • 2 κ.σούπας ανάλατο βούτυρο
  • 2 πράσα (το άσπρο μέρος μόνο) κομμένα στη μέση και μετά κομμένα σε μισοφέγγαρα
  • αλάτι, πιπέρι
  • μισό κιλό σπανάκι σε φύλλα καλά πλυμένο
  • 2 φλυτζάνια φρέσκο αρακά
  • μισό φλιτζ. ζωμό κότας
  • 1 κ.σούπας ψιλοκομμένα φρέσκα αρωματικά όπως μάραθο, άνιθο, δυόσμο
  • 12 φύλλα από μαρούλι σαλάτα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε μικρό τηγανάκι σε μέτρια φωτιά μαγείρεψε το μπέικον μέχρι να γίνει τραγανό περίπου 10 λεπτά. Βάλτο να στραγγίσει σε χαρτί κουζίνας.
  • Λιώσε το βούτυρο σε μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά μέχρι να αφρίσει. Ρίξε το πράσο και 1 κ.γλυκού αλάτι. Μαγείρεψε ανακατεύοντας πού και πού μέχρι να ροδίσουν τα πράσα και να γίνουν διάφανα, περίπου 3 λεπτά. Πρόσθεσε το σπανάκι, κλείσε την κατσαρόλα και μαγείρεψε 2 λεπτά, ανακατεύοντας μία φορά. Ριξε τον αρακά και το ζωμό και ανακάτεψε. Μαγείρεψε μέχρι να πάρει ανοιχτό πράσινο χρώμα ο αρακάς, 3-4 λεπτά.
  • Ρίξε μέσα τα αρωματικά σου και το μπέικον και αλατοπιπέρωσε. Ανακάτεψε μια τελευταία φορά.
  • Βάλε σε κάθε πιάτο από δύο φύλλα μαρούλι ώστε να σχηματίζουν κούπα και μέσα βάλε από το μίγμα με τον αρακά.
  • Σέρβιρε αμέσως.

Tip


Read More

And More