Βελουτέ κολοκυθιού με σουσάμι και σος σόγιας

40 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Πάρε τα κολοκυθάκια και ετοίμασε ένα πεντανόστιμο βελουτέ. Όσο κι αν σε ξενίζει η υφή και το χρώμα του, θα δεις πως αν το ετοιμάσεις θα γίνει το αγαπημένο σου έδεσμα. Καλοκαρινό, δροσερό, ελαφρύ και υγιεινό!

Συστατικά

  • 2 πράσα (μόνο το πράσινο μέρος)
  • 2 κολοκυθάκια μέτρια
  • 2 κ.γ σησαμέλαιο
  • 1 γιαούρτι με χαμηλά λιπαρα (125 γρ.)
  • 2 κ.σ σουσαμι
  • 1 κ.σ σος σόγιας

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε μια κουταλιά του γλυκού ελαιόλαδο, σόταρε το πράσο ψιλοκομμένο. Κράτησε δύο κ.σ. από το πράσο στην άκρη και συνέχισε το σοτάρισμα
  • Πρόσθεσε τα κολοκυθάκια σου, αφού πρώτα τα πλύνεις και τα κόψει σε κυβάκια. Σόταρε τα λαχανικά σου για μερικά λεπτά ακόμη σε χαμηλή φωτιά ανακτεύοντας συνεχώς
  • Πρόσθεσε 2 κ.σ νερό και σκέπασε το σκεύος σου, αφήνοντας τα λαχανικά να βράσουν σε χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά. Θα είναι έτοιμο όταν λιώσουν τα κολοκυθάκια σου
  • Βάλε τα βραστά λαχανικά σου σε ένα μπλέντερ μαζί με το γιαούρτι, το υπόλοιπο λάδι και τη σος σόγιας και ανακάτεψε να γίνουν ένας ομοιόμορφος χυλός
  • Σέρβριρε σε ατομικά ποτηράκια – μπολάκια με μερικά από τα φυλλαράκια του πράσου που κράτησες και σουσάμι. Μπορείς να το καταναλώσεις και κρύο

Tip

Ετοίμασε το βελουτέ από το περασμένο βράδι και σέρβιρε με κρακεράκια, κριτσινάκια και... σάκε! Αν δεν σου αρέσει το πράσο πρόσθεσε απλά ένα ακόμη κολοκύθι

Read More

And More