Βλήτα με τόνο

20 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Γλυκά, ολόφρεσκα βλήτα, αρωματικό κύμινο και σκόρδο και τρυφερό φιλέτο τόνου θα κάνουν ένα υπέροχο πιάτο. Χορταστικό, υγιεινό και χωρίς πολλές θερμίδες αλλά με πολλά θρεπτικά συστατικά.

Θερμίδες 200

Συστατικά

  • 1/2 κιλό βλήτα καθαρισμένα και πλυμένα
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ξερό κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κ.γ. ολόκληρους σπόρους κύμινο
  • 400 γρ. τόνο σε νερό (2 κονσέρβες)
  • To χυμό και το ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • Αλάτι και πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βάλε μπόλικο νερό σε μια κατσαρόλα και άφησε να κοχλάσει
  • Ζεμάτισε τα βλήτα σου για 6-7 λεπτά και στράγγιξε σε σουρωτήρι, πιέζοντας να φύγουν τα πολλά υγρά
  • Πάρε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι και ζέστανε το ελαιόλαδο. Σόταρε τις ροδέλες το κρεμμύδι και πρόσθεσε το σκόρδο τα βλίτα και το κύμινο και συνέχισε το σοτάρισμα
  • Αλατοπιπέρωσε τα χόρτα και αφού μαραθεί και το σκόρδο λίγο, ρίξε τον τόνο στο τηγάνι ανακατεύοντας με προσοχή για να μην διαλυθεί τελείως ο τόνος
  • Συμπλήρωσε το χυμό λεμονιού, τον άνηθο και αφού τραβήξουν τα υγρά τους πρόσθεσε και το ξύσμα λεμονιού
  • Σέρβιρε το πιάτο ζεστό με μπόλικη φέτα

Tip


Read More

And More