Λαχταριστή μαρμελάδα από πορτοκάλι

2 ώρες και 10 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
1
Mερίδες
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Την απλώνεις στο ψωμί σου. Την απολαμβάνεις και σκέτη!

Συστατικά

  • 1 κιλό φρέσκα πορτοκάλια
  • Χυμός ενός λεμονιού
  • 2 λίτρα νερό
  • 1,8 κιλά ζάχαρη

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Αρχικά, πλένεις πολύ καλά τα πορτοκάλια και αρχίζεις να τα στύβεις.
  • Αφού τα στύψεις όλα, αδειάζεις το χυμό σε μία κατσαρόλα.
  • Σε ένα μικρό πουγκί, αδειάζεις τον πολτό που έχει μείνει πάνω στον στύφτη και το προσθέτεις δεμένο στην κατσαρόλα με το χυμό.
  • Προσθέτεις το νερό και ξεκινάς να βράζεις σε μέτρια φωτιά για μία ώρα.
  • Παράλληλα, τρίβεις τη φλούδα από δύο πορτοκάλια και την προσθέτεις στην κατσαρόλα, ενώ το μείγμα βράζει.
  • Αφού περάσει η μία ώρα, αφαιρείς το πουγκί και προσθέτεις τη ζάχαρη.
  • Δυναμώνεις τη φωτιά στο τέρμα και συνεχίζεις να βράζεις, ανακατεύοντας μία φορά, για να πάει η ζάχαρη παντού.
  • Μετά από περίπου 20 λεπτά, το απομακρύνεις από τη φωτιά, περιχύνεις το χυμό λεμονιού και αφήνεις τη μαρμελάδα να έρθει κοντά στη θερμοκρασία δωματίου.
  • Τοποθετείς τη μαρμελάδα σε μικρά γυάλινα βάζα, που κλείνουν αεροστεγώς.
  • Απολαμβάνεις κάθε στιγμή!

Read More

And More