Ριζότο με μανιτάρια, κινόα και θυμάρι

40' Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Ένα κλασικό ριζότο, εμπλουτίζεται με χορταστική και υγιεινή κινόα και αρωματίζεται με απολαυστικό φρέσκο θυμάρι. Ένα πιάτο για κάθε περίσταση που θα προσφέρει άρωμα και γεύση σε λίγες θερμίδες.
300 θερμίδες

Συστατικά

  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 350 γρ. μανιτάρια ψιλοκομμένα
  • 100 γρ. κινόα
  • 1 λίτρο ζωμό λαχανικών
  • 175 γρ. ρύζι για ριζότο
  • 1 ματσάκι φρέσκο θυμάρι
  • 1/2 φλιτζάνι τυρί τριμμένο

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ζέστανε το λάδι και σόταρε τα μανιτάρια. Πρόσθεσε την κινόα.
  • Κράτησε το ζωμό πάντα ζεστό σε άλλο σκεύος. Ρίξε μια κουταλιά στην κινόα και άφησε να απορροφηθεί.
  • Πρόσθεσε τώρα και το ρύζι και γύρισε με την κουτάλα να πάρει θερμοκρασία. Ρίξε λίγο, λίγο και τον ζωμό αφήνοντας να απορροφηθεί κάθε φορά. Τέλος πρόσθεσε τα φύλλα το θυμάρι και ανκάτεψε.
  • Σέρβιρε πασπαλίζοντας με τριμμένο τυρί

Tip


Read More

And More