Mac & Cheese φούρνου

40 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
6
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Μια ιδιαίτερη και ζουμερή συνταγή που θα λατρέψεις.

Θερμίδες: 250/ μερίδα

Συστατικά

  • 2φλ. κοφτό μακαρονάκι, άβραστο
  • Μαγειρικό σπρέι
  • 3κ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2φλ. γάλα με λίγα λιπαρά
  • 1/4κ. γλυκού μουστάρδα
  • 1/4κ. γλυκού σκόνη σκόρδου
  • 1/4κ. γλυκού αλάτι
  • Μια πρέζα μαύρο πιπέρι
  • Μια πρέζα πιπέρι καγιέν
  • 60γρ. τυρί κρέμα
  • 2φλ. τυρί τσένταρ με λίγα λιπαρά
  • 1/3φλ. τρίμμα ψωμιού

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Μαγείρεψε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και έπειτα στράγγιξέ τα.
  • Προθέρμανε το φούρνο στους 175 βαθμούς.
  • Ψέκασε με σπρέι μαγειρικής ένα μεγάλο πυρίμαχο σκεύος.
  • Τοποθέτησε μια κατσαρόλα στο μάτι σε μέτρια θερμοκρασία και ρίξε μέσα το αλεύρι και το γάλα, ανακατεύοντας καλά.
  • Πρόσθεσε μέσα τη μουστάρδα, το σκόρδο, το αλάτι, τα δύο πιπέρια και συνέχισε να τα ανακατεύεις.
  • Μείωσε τη θερμοκρασία και ρίξε μέσα το τυρί κρέμα και 1+1/3φλ. τσένταρ και ανακάτεψε μέχρι να λιώσουν.
  • Ρίξε μέσα τα ζυμαρικά, ανακάτεψε καλά κι έπειτα ρίξε όλα τα υλικά μέσα στο ταψί.
  • Πασπάλισε από πάνω με το υπόλοιπο τσένταρ και με τρίμμα ψωμιού και ψήσε για 20 λεπτά.

Read More

And More