Μακαρονάδα με κιμά γαλοπούλας

1 ώρα και 35 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
6
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Μια πιο υγιεινή συνταγή και πιο healthy προσέγγιση στην κλασική μπολονέζ.

Θερμίδες: 297/ μερίδα

Συστατικά

  • 1κ. γλυκού ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 στικ σέλερι ψιλοκομμένο
  • 1 κολοκυθάκι κομμένο σε κύβους
  • 400γρ. κιμάς γαλοπούλας
  • 2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
  • 1 καρότο τριμμένο
  • 600ml ζωμός μοσχαριού
  • 150ml κόκκινο κρασί
  • 400γρ. ψιλοκομμένες ντομάτες
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 300γρ. σπαγγέτι ολικής
  • Φύλλα βασιλικού για το σερβίρισμα
  • Λίγη παρμεζάνα για το σερβίρισμα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ζέστανε το λάδι σε μια αντικολλητική κατσαρόλα.
  • Πρόσθεσε το κρεμμύδι, το σέλερι, 2κ. σούπας νερό και σόταρε για 2 λεπτά.
  • Πρόσθεσε το κολοκυθάκι και σόταρε για 2-3 λεπτά ακόμα.
  • Πρόσθεσε τον κιμά και σκόρδο και σόταρε για 3-4 λεπτά, σπάζοντας με μια κουτάλα τον κιμά.
  • Πρόσθεσε το καρότο, το κρασί και 150ml από τον ζωμό μοσχαριού και άφησε τα υλικά να πάρουν μια βράση για 3-4 λεπτά.
  • Έπειτα πρόσθεσε τις ντομάτες, τον υπόλοιπο ζωμό και τα φύλλα δάφνης και άφησε τα υλικά να πάρουν μια βράση.
  • Σκέπασε την κατσαρόλα με ένα καπάκι και άφησε τον κιμά να βράσει σε μέτρια θερμοκρασία για 45 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά.
  • Αφαίρεσε το καπάκι και βράσε για 10-15 λεπτά ακόμα.
  • Βράσε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  • Μοίρασε τα μακαρόνια και τον κιμά σε έξι πιάτα και ρίξε από πάνω φύλλα βασιλικού και παρμεζάνα.

Read More

And More