Μακαρονάδα με πέστο

20 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Παραδοσιακή συνταγή από την γειτονική Ιταλία. Εμείς αλλάξαμε λίγο την συνταγή, για να είναι πιο ελαφριά, αλλά χωρίς να χάνει καθόλου από την ιδιαίτερη γεύση της.

Συστατικά

  • 120 γρ τυρί ρομάνο (ή όποιο άλλο της αρεσκείας σου – κατά προτίμηση σκληρό και αλμυρό)
  • 6 σκελίδες σκόρδο
  • 2 2/3 φλιτζάνια φρέσκα φύλλα βασιλικού
  • 1/3 του φλιτζανιού τριμμένα καρύδια
  • Αλάτι, πιπέρι
  • ¼ του φλιτζανιού χυμό λεμόνι
  • 1 πακέτο σπαγγέτι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε ένα πολυμίξερ, ανακάτεψε το τυρί με το σκόρδο. Χτύπησε καλά για 30 δεύτερα.
  • Πρόσθεσε τον βασιλικό, τα καρύδια και το αλατοπίπερο. Συνέχισε το χτύπημα για άλλα 15 δευτερόλεπτα
  • Όσο χτυπιούνται τα υλικά πρόσθεσε το χυμό λεμονιού. Ανακάτεψε καλά να αναμειχθούν όλα τα υλικά.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψε το σπαγγέτι – βρασμένο σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου – και την σάλτσα πέστο και σέρβιρε.

Tip

O χυμός λεμόνι θα διατηρήσει την σάλτσα πέστο σου λαμπερή και με έντονο πράσινο χρώμα

Read More

And More