Μανιτάρια Στρογκανόφ με ζυμαρικά κοχυλάκι

30 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Λαχταριστή κρέμα μανιταριών με άρωμα θυμάρι και ζυμαρικά κοχυλάκι

Συστατικά

  • 230 gr ζυμαρικά κοχυλάκι
  • 3 κ. σούπας βούτυρο
  • 750 gr μανιτάρια σε λεπτές φέτες
  • 2 μεγάλα εσαλότ ψιλοκομμένα
  • αλάτι, πιπέρι
  • 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 4 κ. γλυκού θυμάρι ψιλοκομμένο
  • 2 1/2 κ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 φλ. ζωμός βοδινού
  • 1 1/2 κ. γλυκού μουστάρδα Dijon
  • 3/4 φλ. γιαούρτι
  • 2/3 φλ. τριμμένη παρμεζάνα
  • 2 κ. σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε μια κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό βράσε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και σούρωσέ τα.
  • Σε ένα μεγάλο τηγάνι λιώσε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά και σοτάρισε τα μανιτάρια με τα κρεμμύδια για επτά λεπτά.
  • Αλατοπιπέρωσέ τα και πρόσθεσε το σκόρδο και το θυμάρι ανακατεύοντας για ένα λεπτό.
  • Πρόσθεσε και το αλεύρι και καβούρδισέ το για ένα λεπτό.
  • Σιγά-σιγά πρόσθεσε και τον ζωμό βοδινού και μετά την μουστάρδα, ανακατεύοντας για να μην σβολιάσει.
  • Μόλις ξεκινήσει ο βρασμός, χαμήλωσε την φωτιά και σιγόβρασε για πέντε λεπτά.
  • Ρίξε και τα ζυμαρικά στο τηγάνι μαζί με το γιαούρτι και ανακάτεψε για δύο λεπτά.
  • Πρόσθεσε και την παρμεζάνα να λιώσει, πασπάλισε με τον μαϊντανό και σέρβιρε όσο είναι ζεστό.

Read More

And More