Μαρμελάδα κεράσι

2 Ώρες
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Είναι ίσως η πιο αγαπημένη μαρμελάδα στον κόσμο μετά την φράουλα… Διάλεξε τα κεράσια σου με προσοσχή, τώρα που είναι αρκετά ώριμα για να σου δώσουν πολύ γλυκιά και νόστιμη μαρμελάδα!

Συστατικά

  • 1 κιλό κεράσια
  • 1 κιλό ζάχαρη
  • Ξύσμα από μισό λεμόνι
  • Το χυμό από 1 λεμόνι
  • 1 σφηνάκι ρούμι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Πλύνε καλά τα κεράσια και βγάλε τα κουκούτσια τους. Αναζήτησε στα είδη μαγειρικής το ειδικό εργαλείο που θα κάνει τη διαδικασία πιο γρήγορη
  • Βάλε τα κεράσια σε μια φαρδιά κατσαρόλα με παχιά βάση και ράντισε με την ζάχαρη, το ξύσμα και το ρούμι. Σκέπασε και άφησε στο ψυγείο όλο το βράδι
  • Την επομένη βάλε στο μάτι σε μέτρια φωτιά να πάρει βράσει ανακατεύοντας ανά διαστήματα
  • Συνέχισε το βράσιμο ώσπου να δέσει η μαρμελάδα και να στέκεται στο πίσω μέρος του κουταλιού. Πρόσθεσε και το λεμόνι και συνέχισε το βράσιμο
  • Στο μεταξύ βάλε τα γυάλινα βαζάκια που θα γεμίσεις με μαρμελάδα στον φούνο, επάνω σε βαμβακερή πετσέτα για 15 λεπτά σους 150oC
  • Γέμισε με την καυτή μαρμελάδα μέχρι το χείλος, κλείσει το καπάκι και αναποδογύρισε το βάζο επάνω σε πετσέτα μέχρι να κρυώσει
  • Βάλε σε αποστειρωμένα βαζάκια και άφησε στο ντουλάπι σου. Αφού ανοίξεις ένα βαζάκι, καλό είναι να το φυλάς στο ψυγείο

Tip


Read More

And More