Μοσχαρίσια rib steak με σος beaujolais

40 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
2
Mερίδες

H τρίτη Πέμπτη κάθε Νοέμβρη είναι αφιερωμένη στο φρέσκο κρασί! Το beaujolais nouveau. Ένα κόκκινο, φρέσκο, γεμάτο κρασί ως φόρο τιμής στη νέα σοδειά. Μια γιορτή με δεκάδες happenings σε όλη τη Γαλλία. Εμείς εδώ στην Ελλάδα το γιορτάζουμε με μια συνταγή που αξιοποιεί το διάσημο γαλλικό κρασί για μια ανεπανάληπτη σος…

Συστατικά

  • 2 καλά παχιά κομμάτια rib steak
  • 4 κ.σ. βούτυρο
  • 1 μπουκάλι beaujolais
  • Λίγο κονιάκ
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 μικρό ξερό κρεμμύδι
  • Κόκκους μαύρου πιπεριού
  • Φρέσκο μαϊντανό
  • ½ κ.γ. ξηρό θυμάρι
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1 κλωνάρι σέλερι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ζήτησε από τον χασάπη να χτυπήσει τις μπριζόλες καλά να λεπτύνουν.
  • Λιώσε 2 κ.σ. βούτυρο χωρίς να το κάψεις και ράντισε καλά το κρέας. Αλατοπιπέρωσε
  • Ψήσε τις μπριζόλες ανάλογα με το πως τις θέλεις medium, rare ή καλοψημένες
  • Ψιλόκοψε το κρεμμύδι και σόταρε σε 1 κ.σ. βούτρο με το πιπέρι, το μαϊντανό, το θυμάρι, το σέλερι και τη δάφνη. Όταν γυαλίσει το κρεμμύδι και μαλακώσει το σέλερι, ρίξε το κρασί. Βάλε αρκετό, υπολογίζοντας πως στο τέλος θα πάρεις το ένα τρίτο της ποσότητας στο πιάτο σου
  • Άφησε το μείγμα να βράσει και να μειωθεί ο όγκος του στα δύο τρίτα. Πρόσθεσε τότε το σκόρδο λιωμένο, μια ιδέα κονιάκ και ανάμειξε με μια ακόμη κουταλιά βούτυρο. Ανακάτεψε χωρίς να αφήσεις να πάρει άλλη βράση.
  • Πέρασε τη σος από σήτα και σέρβιρε με με τη μπριζόλα ζεστή.

Tip

Αν δεν βρες beaujolais (το οποίο είναι φτηνό κρασί) δοκίμασε τη συνταγή με ένα κόκκινο ξηρό κρασί...

Read More

And More