Μοσχαρίσια steaks με baby πατάτες και σάλτσα βουτύρου

25 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
2
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Λαχταριστά και τρυφερά steaks στο τηγάνι με σάλτσα από βούτυρο, σκόρδο και φρέσκα μυρωδικά

Συστατικά

Για το ψήσιμο:

  • 1 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κ. σούπας βούτυρο
  • 500 gr baby πατάτες κομμένες
  • 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 1 κ. γλυκού θυμάρι ψιλοκομμένο
  • 1 κ. γλυκού δενδρολίβανο ψιλοκομμένο
  • 1 κ. γλυκού ρίγανη ψιλοκομμένη
  • 2 μοσχαρίσιες μπριζόλες (λάπα) χωρίς κόκκαλο
  • αλάτι, πιπέρι

Για την σάλτσα βουτύρου:

  • 1/4 φλ. βούτυρο μαλακωμένο
  • 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 1 κ. γλυκού θυμάρι ψιλοκομμένο
  • 1 κ. γλυκού δενδρολίβανο ψιλοκομμένο
  • 1 κ. γλυκού ρίγανη ψιλοκομμένη

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε ένα μεγάλο πυρίμαχο τηγάνι ζέστανε το λάδι και το βούτυρο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  • Πρόσθεσε τις πατάτες με το σκόρδο, το θυμάρι, το δενδρολίβανο και την ρίγανη και σοτάρισε για έξι λεπτά.
  • Αφαίρεσε τα υλικά από το τηγάνι και άφησέ τα σε μια πιατέλα.
  • Δυνάμωσε την φωτιά και πρόσθεσε τις μπριζόλες στο τηγάνι και ψήσε για τρία λεπτά την κάθε πλευρά.
  • Χαμήλωσε την φωτιά και συνέχισε να ψήνεις το κρέας για 10 λεπτά, γυρίζοντάς τους πλευρά τρεις ακόμα φορές.
  • Σε ένα μπολ ανακάτεψε το μαλακό βούτυρο με το σκόρδο και τα μυρωδικά.
  • Λίγο πριν βγάλεις τις μπριζόλες από την φωτιά, πρόσθεσε ξανά τις πατάτες στο τηγάνι.
  • Ρίξε από πάνω το μείγμα βουτύρου και άφησε στην φωτιά μέχρι να λιώσει.
  • Σέρβιρε όσο είναι ζεστό.

Read More

And More