Μπισκότα μπανόφι

2 Ώρες
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Ένα μπισκότο που λιώνει στο στόμα και αφήνει την απίθανη γλύκα του καραμελωμένου ζαχαρούχου γάλακτος. Μπισκοτάκια από τα χέρια του Άκη που βάζει την υπογραφή του σε μια ακόμη εντυπωσιακή συνταγή, όπως την παρουσίασε μέσα από την εκπομπή Πρωινό mou.

Συστατικά

  • 270 γρ. βούτυρο
  • 100 γρ. άχνη ζάχαρη
  • 3 γρ. ή μια πρέζα αλάτι
  • 300 γρ. αλεύρι μαλακό
  • 1 βανίλια σκόνη
  • 1/2 κ.σ.κανέλα σκόνη
  • 1 κουτί καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα
  • Άχνη ζάχαρη για το πασπάλισμα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βάζουμε όλα τα υλικά για τη ζύμη στο μίξερ με το φτερό και τα χτυπάμε μέχρι μόλις να σχηματιστεί η ζύμη. Μιας και θέλουμε τα κουλουράκια μας να είναι όσο πιο τραγανά δεν πρέπει  ανακατεύουμε τη ζύμη για πολύ ώρα
  • Αφαιρούμε τη ζύμη από το μπολ, την κάνουμε μια μπάλα, την απλώνουμε σε ένα ταψάκι, τη σκεπάζουμε και την βάζουμε στο ψυγείο για καμιά ώρα για να σφίξει και να μπορέσουμε να την ανοίξουμε σε φύλλο.
  • Μετά από μία ώρα προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς και με τη βοήθεια ενός πλάστη σε μια αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε τη ζύμη σε πάχος 3 χιλιοστών και μετά με ένα κουπάτ κόβουμε μπισκοτάκια διαμέτρου 5-6 εκατοστών. Τα βάζουμε σε μικρή απόσταση μεταξύ τους και τα ψήνουμε για 8-10 λεπτά. Καλό θα είναι αν ψήνουμε “στον αέρα” σε 2 ταψιά ταυτόχρονα στη μέση περίπου της ώρας ψησίματος να βγάζουμε τα ταψιά, να τους αλλάζουμε θέση και να τα γυρίζουμε τη μέσα πλευρά έξω, έτσι ώστε να ψήνονται όσο το δυνατό πιο ομοιόμορφα.
  • Τα κουλουράκια πρέπει να πάρουν ένα όμορφο χρυσαφί χρώμα αλλά να μην περιμένουμε να είναι σκληρά όταν βγουν από το φούρνο. Σκληραίνουν καθώς κρυώνουν και πρέπει να τα αφήσουμε να κρυώσουν καλά για να προχωρήσουμε.
  • Όσο σφίγγει η ζύμη στο ψυγείο μπορούμε  να ετοιμάσουμε την κρέμα μπανόδι-dulce de leche. Βράσε ένα ζαχαρούχο γάλα για 3 ώρες σε απλή κατσαρόλα ή για 45 λεπτά σε χύτρα.
  • Με ένα κουταλάκι ή βάζοντας το σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής βάζουμε μια μικρή ποσότητα πάνω σε ένα κουλουράκι από τη μεριά που ήταν στο ταψί. Σκεπάζουμε με ένα άλλο κουλουράκι. Πιέζουμε λίγο να πάει παντού και το τρώμε. Αν θέλουμε μπορούμε να τα διακοσμήσουμε με λίγη άχνη ζάχαρη…

Tip

Μπορείς φυσικά να γεμίσεις τα μπισκότα αυτά με ό, τι εσύ επιθυμείς, όπως μαρμελάδα ή μερέντα

Read More

And More