Μια επιλογή που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους.
Θερμίδες:259/ μερίδα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 2κ. σούπας βούτυρο
 - 2κ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
 - 1φλ. γάλα
 - 3/4φλ. τυρί έμενταλ τριμμένο
 - 1/4κ. γλυκού αλάτι
 - 2 φύλλα σφολιάτας
 - 18 αυγά
 - 1φλ. ζαμπόν ψιλοκομμένο
 - 1 αυγό χτυπημένο
 - Λίγο σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
 - Αλάτι και πιπέρι για το σερβίρισμα
 
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 190°C.
 - Λιώσε το βούτυρο σε μια μικρή κατσαρόλα.
 - Πρόσθεσε στο αλεύρι και χτύπησε για να συνδυαστούν τα υλικά.
 - Ρίξε το γάλα, σιγά-σιγά, χτυπώντας μετά από κάθε προσθήκη.
 - Όταν αρχίζει να πήζει το μείγμα, ρίξε μέσα το τυρί και ανακάτεψε καλά.
 - Πασπάλισε με αλάτι και πιπέρι.
 - Κόψε το κάθε φύλλο σφολιάτας σε 9 κομμάτια (πρέπει να έχεις σύνολο 18 τετράγωνα κομμάτια σφολιάτας).
 - Τοποθέτησε τα κομμάτια σφολιάτας σε 18 θήκες για muffin.
 - Ρίξε μέσα στο κάθε ένα μια κουταλιά της σούπας από το μείγμα με το τυρί και το αλεύρι που έφτιαξες.
 - Σπάσε το κάθε αυγό και ρίξε από ένα μέσα στην κάθε θήκη.
 - Χώρισε ομοιόμορφα το ζαμπόν και ρίξε το πάνω από το αυγό.
 - Πασπάλισε με αλάτι και πιπέρι.
 - Με το χτυπημένο αυγό πασάλειψε τις άκρες τις σφολιάτας.
 - Ψήσε για 10-15 λεπτά κι έπειτα πασπάλισε με σχοινόπρασο.
 
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ