Καυτερή Φασολάδα με γουακαμόλε

3 Ώρες
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Δώσαμε στη φασολάδα μεξικάνικο διαβατήριο και… απογειώσαμε τη γεύση! Αν η απλή παραδοσιακή φασολάδα σε έχει κουράσει, δοκίμασε αυτή τη συνταγή. Για λάτρεις του καυτερού που θέλουν όμως να κρατήσουν και κάτι από τις ρίζες τους!!! 

Συστατικά

  • 500γρ. φασόλια
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 πιπεριά χαλαπένιο ψιλοκομμένη χωρίς τα σποράκια
  • 1 κονσέρβα τοματάκια ψιλοκομμένα με το χυμό τους
  • 1 κ.γ. τοματοπελτέ
  • Κύμινο, πιπέρι καγιέν, πάπρικα
  • 4 φλιτζάνια νερό
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 1 ματσάκι σέλινο ψιλοκομμένο
  • Eλαιόλαδο
  • Για το γουακαμόλε: 2 αβοκάντο
  • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 πράσινη πιπεριά καυτερή ψιλοκομμένη
  • 1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • Το χυμό από 1 Lime

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Μούλιασε τα φασόλια από το βράδυ σε μπόλικο κρύο νερό
  • Βάλε σε μια κτσαρόλα να βράσουν και αφαίρεσε τον αφρό που μπορεί να βγάλουν στην επιφάνεια. Άφησε να βράσουν για 20-30 λεπτά. Σούρωσε και κράτησε το ζουμάκι
  • Βάλε στην κατσαρόλα ελαιόλαδο και σόταρε το κρεμμύδι. Πρόσθεσε το κύμινο, το καγιέν και την πάπρικα και τα φασόλια
  • Βάλε τη ντομάτα και τον πελτέ, το σέλινο και στο τέλος το νερό ζεστό. Σκέπασε, χαμήλωσε τη φωτιά και άφησε να σιγοβράσει για 1 ώρα
  • Στο μεταξύ ετοίμασε το γουακαμόλε. Καθάρισε το αβοκάντο και κόψε σε κυβάκια. Κράτησε το κουκούτσι
  • Βάλε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακάτεψε καλά. Με ένα πιρούνι λιώσε το αβοκάντο. Μπορείς να το περάσεις και από επεξεργαστή τροφίμων, χωρίς όμως να τα λιώσεις τελείως
  • Πρόσθεσε το χυμό Lime και άφησε στην άκρη, βυθίζοντας το κουκούτσι σε μια άκρη για να μην μαυρίσει
  • Αφού χυλώσει η φασολάδα σου, πρόσθεσε αλατοπίπερο και κατέβασε από τη φωτιά
  • Σέρβιρε με μια γενναιόδωρη κουταλιά γουακαμόλε

Tip


Read More

And More