Pancakes με βατόμουρα και σιρόπι σφενδάμου

20 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Αφράτα pancakes γεμιστά με μούρα και σερβιρισμένα με σιρόπι σφενδάμου και βούτυρο

Συστατικά

  • 1 1/2 φλ. αλεύρι γοχ
  • 1/2 φλ. καλαμποκάλευρο
  • 2 κ. γλυκού baking powder
  • 1 κ. γλυκού baking soda
  • 1/2 κ. γλυκού αλάτι
  • 1 φλ. αριάνι
  • 1 μεγάλο αυγό
  • 1/4 φλ. βούτυρο λιωμένο
  • 1 κ. σούπας μέλι
  • 3/4 φλ. βατόμουρα
  • σιρόπι σφενδάμου

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 100 βαθμούς και τοποθέτησε ένα ταψί στη μεσαία θέση.
  • Σε ένα μπολ ανακάτεψε το αλεύρι με το καλαμποκάλευρο, το baking powder, τη baking soda και το αλάτι.
  • Σε ένα δεύτερο μπολ ανακάτεψε το αριάνι με τα αυγά, το λιωμένο βούτυρο και το μέλι μέχρι το μείγμα να γίνει λείο.
  • Βάλε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά να ζεσταθεί και άλειψε με ένα πινέλο λάδι την επιφάνειά του.
  • Ρίξε το υγρό μείγμα στο μπολ με τα στερεά υλικά και ανακάτεψέ τα καλά, χωρίς να σχηματιστούν σβόλοι.
  • Πρόσθεσε και τα βατόμουρα στο χυλό και ανακάτεψε προσεκτικά.
  • Ρίξε 1/4 της κούπας για κάθε pancake στο τηγάνι, ώστε να σχηματιστεί ένας κύκλος και ψήσε για περίπου δύο λεπτά την κάθε πλευρά.
  • Μετάφερε τα pancakes που ετοιμάζονται στο ταψί του φούρνου για να διατηρηθούν ζεστά και συνέχισε με το υπόλοιπο μείγμα κάθε φορά.
  • Σέρβιρε με σιρόπι σφενδάμου και μικρές κουταλιές βουτύρου.

Το TLIFE έχει γενέθλια και αυτός ο Μάιος είναι γεμάτος εκπλήξεις! Γίνε μέρος της γιορτής με ένα κλικ εδώ.

Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164