Παραδοσιακή ναπολιτάνα με παρμεζάνα

60 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
2
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Η παραδοσιακή και αγαπημένη ιταλική συνταγή με πολύ λιγότερες θερμίδες.

Θερμίδες: 240/ μερίδα

Συστατικά

  • 1 κιλό φρέσκες ντομάτες
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 καρότο ψιλοκομμένο
  • 1 στικ σέλερι ψιλοκομμένο
  • 2/3φλ. λευκό κρασί
  • Φύλλα μαιντανού
  • Μια πρέζα ζάχαρη
  • 1κ. σούπας ρίγανη φρέσκια ψιλοκομμένη
  • 350γρ. ζυμαρικά της επιλογής σου
  • Λίγη τριμμένη παρμεζάνα
  • Αλατοπίπερο

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε ένα αντικολλητικό κατσαρολάκι πρόσθεσε τις ντομάτες, το κρεμμύδι, το καρότο, το σέλερι και το κρασί.
  • Άφησε τα υλικά να πάρουν μια βράση, μείωσε τη θερμοκρασία στη μέση, σκέπασε το μισό κατσαρολάκι και άφησέ τα να βράσουν για 45 λεπτά.
  • Αφού περάσουν τα 45 λεπτά, πέρασε τη σάλτσα από ένα κόσκινο για να φύγουν οι σπόροι της ντομάτας.
  • Ρίξε τη σάλτσα μέσα στο κατσαρολάκι και πρόσθεσε τη ρίγανη.
  • Βράσε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  • Στράγγιξε τα μακαρόνια και ρίξε μέσα την κόκκινη σάλτσα.
  • Ρίξε την παρμεζάνα, τον μαϊντανό και αλατοπίπερο.

Read More

And More