Πεντανόστιμα μακαρόνια με κιμά

1 ώρα και 30 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
8
Mερίδες
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Λαχταριστά και ζεστά (ό,τι πρέπει τώρα που η θερμοκρασία έπεσε ξανά)

Συστατικά

  • 2 κουτ. της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, λιωμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένο
  • 500 γρ. κιμάς
  • 2 καρότα, κομμένα σε κομμάτια
  • 1 ματσάκι σέλερι, ψιλοκομμένο
  • 1 συσκευασία ντοματοπελτέ
  • 1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί
  • 1/2 κουτ. του γλυκού βασιλικό
  • 1/2 κουτ. του γλυκού ρίγανη
  • αλάτι και πιπέρι
  • 1 συσκευασία μακαρόνια

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Αρχικά, προετοιμάσεις το νερό για τα μακαρόνια σε μία κατσαρόλα.
  • Σε ένα μπλέντερ, χτυπάς το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα καρότα, το σέλερι, το βασιλικό, τη ρίγανη, το αλάτι και το πιπέρι. Χτυπάς απαλά, μέχρι να δημιουργηθεί ένα ομοιογενές μείγμα.
  • Σε μία κατσαρόλα, προσθέτεις τον ντοματοπελτέ, τον κιμά (που έχεις καταψύξει από το πρωί) και το μείγμα από το μπλέντερ. Προσθέτεις δύο κουταλιές της σούπας λάδι και βράζεις για 50 λεπτά.
  • Πέντε λεπτά πριν κλείσεις το μάτι, ρίχνεις το κρασί.
  • Αναμειγνύεις τον κιμά με τα μακαρόνια και απολαμβάνεις!

Read More

And More