Πικάντικες πένες με λουκάνικο τσορίθο

30 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
2
Mερίδες
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Μια γεύση Ισπανίας.

Συστατικά

  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • ¼ κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • ½ κουτ. σούπας ξεραμένες νιφάδες τσίλι
  • 75γρ. λουκάνικο chorizo, κομμένα σε κομμάτια μεγέθους μπουκιάς
  • 55g κουταλάκι πολτό ντομάτας
  • 55γρ. φρέσκες τομάτες, τεμαχισμένες
  • 200ml κόκκινο κρασί
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 250g ζυμαρικά, όπως fusilli ή penne, βρασμένα σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους
  • θαλασσινό αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • φρέσκο ​​βασιλικό, για γαρνίρισμα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ζεσταίνεις το λάδι σε ένα τηγάνι σε μέτρια έως υψηλή θερμότητα.
  • Προσθέτεις το κρεμμύδι και το τσίλι και μαγειρεύεις για δύο λεπτά.
  • Πρόσθεσε το chorizo ​​και μαγείρεψε για άλλα πέντε λεπτά. Πρόσθεσε τα υπόλοιπα υλικά στο τηγάνι, εκτός από τα ζυμαρικά. Μόλις αρχίσουν να βράζουν μειώνεις τη θερμότητα και αφήνεις να σιγοβράσουν για 15 λεπτά.
  • Ρίχνεις αλάτι και μαύρο πιπέρι.
  • Για να το σερβίρεις, ανακατεύεις τα ζυμαρικά στο μείγμα με το λουκάνικο, στη συνέχεια μοιράζεις σε πιάτα και γαρνίρεις με φρέσκο ​​βασιλικό.

Read More

And More