Τηγάνισέ τα και πρόσφερέ τα ζεστά. Ο Δημήτρης Σακρμούτσος σου δίνει μια διαφορετική συνταγή για τραγανά πιτάκια με διαφορετική γέμιση. Η μους κοτόπουλου στο εσωτερικό τους είναι μοναδική
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- Για το φύλλο: 1 κιλό αλεύρι
 - 1 μικρό κρασοπότηρο λάδι
 - 1 μικρό κρασοπότηρο γάλα ή τσικουδιά
 - ½ αβγό
 - Γέμιση Μους Κοτόπουλο: 1 στήθος κοτόπουλου ψιλοκομμένο
 - Μανιτάρια ψιλοκομμένα
 - Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
 - Ασπράδι αβγού
 - Θυμάρι
 - Μαϊντανό
 - Δυόσμο
 
Τρόπος Μαγειρέματος
- Για το φύλλο: Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά μαζί και φτιάχνουμε μια ελαστική ζύμη
 - Ανοίγουμε το φύλλο σε μηχανή για ζυμαρικά ή με τον πλάστη
 - Γέμιση Μους Κοτόπουλο: Αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο, προθέτουμε ένα ασπράδι αβγού και ομογενοποιούμε στο μπλέντερ
 - Στη συνέχεια, σοτάρουμε σ’ ένα τηγάνι το κρεμμύδι με τα μανιτάρια και προσθέτουμε το μείγμα του κοτόπουλου και τα μυρωδικά
 - Αφού σοταριστεί καλά, ξαναπερνάμε το μείγμα από το μπλέντερ.
 - Κόβουμε σε ομοιόμορφα τετράγωνα, γεμίζουμε με γέμιση της αρεσκείας μας στο μισό φύλλο και διπλώνουμε
 - Πιέζουμε περιφερειακά το φύλλο με το δάχτυλό μας, γυρνώντας τις άκρες προς τα μέσα
 - Τηγανίζουμε σε δυνατή φωτιά, όταν ροδίσουν καλά, τα αποσύρουμε σε απορροφητικό χαρτί
 
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ