Ψαρονέφρι με μουστάρδα και μπρόκολο στο φούρνο

45 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Λαχταριστό μαριναρισμένο ψαρονέφρι με baby πατάτες και μπρόκολο στο ταψί

Συστατικά

Για την μαρινάδα:

  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 2 κ. σούπας σιρόπι σφενδάμου
  • 2 κ. σούπας μουστάρδα Dijon
  • ½ κ. γλυκού πιπέρι
  • ½ κ. γλυκού σκόνη σκόρδου

Για το φαγητό:

  • 700 gr χοιρινό ψαρονέφρι
  • 500 gr baby πατάτες στην μέση
  • 500 gr μπρόκολο σε φουντίτσες
  • 1 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • ½ κ. γλυκού αλάτι
  • ½ κ. γλυκού πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε ένα μπολ ανακάτεψε καλά το λάδι με το σιρόπι σφενδάμου, την μουστάρδα, το πιπέρι και το σκόρδο.
  • Βάλε στο μπολ το ψαρονέφρι, ανακάτεψέ το καλά με τα υλικά της μαρινάδας, κάλυψε το μπολ με μεμβράνη και άφησε στο ψυγείο για τουλάχιστον 20 λεπτά.
  • Κόψε τις πατατούλες στα δύο και το μπρόκολο σε φουντίτσες, προθέρμανε τον φούρνο στους 130 βαθμούς και άπλωσε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί.
  • Βάλε το ψαρονέφρι στο ταψί και ρίξε στο μπολ με την μαρινάδα το μπρόκολο.
  • Σε ένα άλλο μπολ ανακάτεψε τις πατάτες με μία κουταλιά λάδι, αλάτι και πιπέρι.
  • Άπλωσε πλάι στο ψαρονέφρι τις πατάτες και δίπλα το μπρόκολο.
  • Ψήσε στον φούρνο για περίπου 25 λεπτά, ανακατεύοντας τα λαχανικά στον μισό χρόνο ψησίματος.
  • Κόψε το ψαρονέφρι σε φέτες και σέρβιρε.

Read More

And More