Ριζότο με κολοκύθα και σπανάκι, μαγειρεμένο στον φούρνο μικροκυμάτων

30 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
2
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Ο φούρνος μικροκυμάτων θα πάψει να είναι μόνο για τα ξαναζεσταμένα φαγητά.

Συστατικά

  • 500 ml ζωμό λαχανικών
  • 1 κρεμμύδι χοντροκομμένο
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού ξερό φασκόμηλο
  • 150 gr ρύζι για ριζότο
  • 200 gr κολοκύθα καθαρισμένη και κομμένη σε μικρά κυβάκια
  • 2 χούφτες φύλλα σπανάκι
  • 20 κουταλιές της σούπας τριμμένη παρμεζάνα
  • φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ρίξε τον ζωμό σε ένα μπωλ (που να μπαίνει στα μικροκύματα) και βάλ’ τον στον φούρνο μικροκυμάτων μέχρι να ζεσταθεί.
  • Ρίξε το κρεμμύδι, το ξερό φασκόμηλο, και τον μισό ζωμό σε ένα άλλο μπωλ (που να μπαίνει στα μικροκύματα), ανακάτεψε καλά, κάλυψε με μια διάφανη μεμβράνη, ειδική για τα μικροκύματα, κάν’ της μερικές μικρές τρύπες και ξαναβάλτο στον φούρνο μικροκυμάτων.
  • Άστο να μαγειρευτεί στον φούρνο μικροκυμάτων για 5 λεπτά, σήκωσε προσεκτικά την μεμβράνη και ρίξε μέσα τα κυβάκια της κολοκύθας και τα φύλλα σπανάκι και ανακάτεψε καλά. Πρόσθεσε και τον υπόλοιπο ζωμό και ανακάτεψέ τα όλα μαζί, κλείσε την μεμβράνη και άφησέ τα να μαγειρευτούν στον φούρνο μικροκυμάτων για άλλα δέκα λεπτά. Τα υγρά θα πρέπει να έχουν απορροφηθεί και το ρύζι θα έχει μαλακώσει.
  • Πριν σερβίρεις ανακάτεψε και πάλι καλά και ρίξε από πάνω το πιπέρι και την παρμεζάνα.

Tip

Για να ξεφλουδίσεις πιο εύκολα την κολοκύθα, κόψε τις άκρες της και τρύπησέ την αρκετές φορές με ένα πιρούνι. Βάλ' την για 3-4 λεπτά στον φούρνο μικροκυμάτων. Άσ' την να κρυώσει λίγο και ύστερα ξεφλούδισέ την με έναν αποφλοιωτή λαχανικών.

Read More

And More