Ριζότο με σπανάκι

30 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Αντί να βράσεις απλό λευκό ρύζι γιατί να μην ετοιμάσεις ριζότο με φρέσκο σπανάκι; Μια εύκολη συνταγή, που αν την ακολουθήσεις πιστά θα σου δώσει υπέροχο κρεμώδες αποτέλεσμα. Ένα πιάτο χορταστικό με μόλις 190 θερμίδες

Συστατικά

  • 3 & 2/3 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλο
  • Λευκό πιπέρι
  • Ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζάνι ρύζι αρμπόριο
  • 1 1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο σπανάκι
  • 1/2 φλτιζάνι φρέσκο αρακά
  • 1 κ.σ. δυσόμο ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
  • 1 κ.γ. ξύσμα λεμονιού

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε ένα κατσαρολάκι βάλε το ζωμό κοτόπουλου και το πιπέρι να βράσουν. Χαμήλωσε τη φωτιά και άφησε το ζωμό να σιγοψηθεί λίγο ακόμη
  • Λάδωσε μια κατσαρόλα ελαφρά και βάλε στη φωτιά να ζεσταθεί. Πρόσθεσε το ρύζι και ανακάτευε συνεχώς για ένα λεπτό
  • Πρόσθεσε 2/3 του φλιτζανιού από το ζωμό κοτόπουλου στο ρύζι και συνέχισε να ανακατεύεις μέχρι να απορροφηθεί
  • Συνέχισε την ίδια διαδικασία προσθέτοντας μισό φλιτζάνι κάθε φορά στο ρύζι και ανακατεύοντας διαρκώς
  • Πρίν προσθέσεις και το τελευταίο 1/2 φλιτζάνι βάλε στην κατσαρόλα το σπανάκι, τον αρακά και το δυόσμο
  • Συμπλήρωσε και τον υπόλοιπο ζωμό και συνέχισε το ανακάτεμα. Γενικά θα χρειαστούν περίπου 20 λεπτά να απορροφηθεί σωστά ο ζωμός από το ριζότο σου
  • Κατέβασε από τη φωτιά και πρόσθεσε την παρμεζάνα και το ξύσμα λεμονιού
  • Σέρβιρε χλιαρό

Tip

Έχασε η κατσαρόλα σου τη γυαλάδα της μετά το μαγείρεμα; Δες εδώ πως θα την κάνεις πάλι σαν καινούρια!

Read More

And More