Σαλάτα από διάφορα φασόλια

3 Ώρες
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

H διάσημη μαγείρισσα από το Φισκάρδο της Κεφαλονιάς Τασία, ανακατεύει φρέσκα με ξερά φασόλια σε μια δροσερή, χορταστική και καλοκαιρινή σαλάτα. Θα σε παιδέψει ίσως λίγο η διαδικασία, με τους γίγαντες να θέλουν υπομονή, αλλά η σαλάτα από όσπρια εκτός από ξεχωριστή είναι και ιδιαιτέρως θρεπτική.

Από το βιβλίο της “Γεύσεις της Τασίας”

Συστατικά

  • 300 γρ. γίγαντες
  • 300 γρ. φασόλια χάντρες
  • 300 γρ. φρέσκα φασολάκια
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο ή 3-4 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • Το χυμό από 2 λεμόνια
  • Λίγο ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. μουστάρδα
  • 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε κομμάτια
  • Αλάτι & πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Μούσκεψε τους γίγαντες από βραδύς σε μπόλικο νερό. Στράγγιξε και βάλε σε κατσαρόλα να βράσουν για 5 λεπτά και πέταξε το νερό
  • Πρόσθεσε φρέσκο νερό να σκεπάσεις τους γίγαντες και συνέχισε το βράσιμο για 2-2 ½ ώρες, προσθέτοντας αλάτι στο τέλος
  • Παράλληλα βράσε τα φασολάκια χάντρες, μαζί μετα φρέσκα φασολάκια για 30-40 λεπτά και στράγγιξε. Ανάμειξε όλα τα φασόλια σε ένα μπολ
  • Χτύπησε το ελαιόλαδο με το χυμό λεμονιού, αλάτι, πιπέρι και τη μουστάρδα και περίχυσε τη σαλάτα σου
  • Στο τέλος πρόσθεσε τον φρέσκο μαϊντανό, το κρεμμύδι και την πιπεριά και σέρβιρε

Tip


Read More

And More