Σαλάτα δημητριακών με ντοματίνια και φέτα

1 ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
6
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Λαχταριστή σαλάτα με σιτάρι και καλαμπόκι σε dressing λεμονιού με φέτα και ντοματίνια

Συστατικά

Για τη σαλάτα:

  • 1 φλ. σιτάρι
  • 1 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο γλυκοκρέμμυδο (εσαλότ) πολτοποιημένο
  • 1 3/4 φλ. καλαμπόκι
  • 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 1 1/2 φλ. ντοματίνια στα τέσσερα
  • 3/4 φλ. βασιλικός ψιλοκομμένος
  • 1/2 φλ. φέτα

Για το dressing:

  • 1 κ. σούπας ξύσμα λεμονιού
  • 2 κ. σούπας χυμός λεμονιού
  • 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1/2 κ. γλυκού μουστάρδα Dijon
  • 3/4 κ. γλυκού αλάτι
  • 1/4 κ. γλυκού πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε ένα κατσαρολάκι βάλε το σιτάρι με τρία φλιτζάνια νερό και 1/4 κουταλάκι αλάτι σε μέτρια φωτιά.
  • Μόλις ξεκινήσει ο βρασμός χαμήλωσε τη φωτιά, κάλυψε με το καπάκι και σιγόβρασε για 40 λεπτά.
  • Αφαίρεσε από τη φωτιά και άφησέ το καλυμμένο μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά.
  • Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζέστανε το λάδι και σοτάρισε το εσαλότ για τέσσερα λεπτά.
  • Πρόσθεσε το καλαμπόκι, δυνάμωσε τη φωτιά και σοτάρισε για άλλα 10 λεπτά.
  • Πρόσθεσε το σκόρδο και ψήσε για άλλα τρία λεπτά.
  • Σε ένα μπολ ανακάτεψε το ξύσμα με το χυμό λεμονιού, το λάδι, τη μουστάρδα και το αλατοπίπερο.
  • Ανακάτεψε το βρασμένο και σουρωμένο σιτάρι με το μείγμα καλαμποκιού, τα ντοματίνια, τον βασιλικό και το dressing.
  • Πρόσθεσε αλατοπίπερο, θρυμμάτισε την φέτα με τα χέρια και σέρβιρε.

Read More

And More